טיפול בזוגיות: מה עושים?
יעל
בעל עצבני
⌄
ד"ר חסון שלום
!אני בת 27 נשואה כשנתיים עם ילד. בעלי באופן כללי בעל טוב עוזר מפנק הוא גדול ממני בכ10 שנים. וסך הכל אנחנו אוהבים אחד את השניהבעיה היא שהוא מאוד עצבני כל דבר קטן מעצבן אותו הוא טוען שאני מעצבנת אותו. שאני לחוצה ומלחיצה אותו יש לציין שאנחנו שונים הוא מסודר ואני קצת בלגניסטית קצת מרחפת ועדינה והוא להיפך. אם משהו התלכלך הוא מתעצבן ומקלל. אם לא הולך לו משהו זה בגללי . היום התעצבן עלי בגלל טעות שעשיתי וצרח עלי ברחוב שיש לו אישה מטומטמת ושהוא לא מצליח בחיים בגללי. נפגעתי מאוד ובכיתי נמאס לי חשבתי כבר להתגרש למרות האהבה.האם יש דרך לשנות זאת?הוא כמובן בקש סליחה אבל אני יודעת שזה יחזיק עד הפעם הבאה.
ד"ר אורן חסון
כוונות טובות, ומעשים. צריך לעשות.
⌄
יעל יקרה,
כן. אבל הוא צריך לרצות. כל עוד קל לו להאשים אותך, הוא אולי ירצה פחות לטפל בזה. רצוי לעשות זאת במסגרת זוגית, ולא פרטנית, משתי סיבות עקריות: האחת, שאת יכולה לשקף נכון יותר את המצב תוך כדי ההליך הטיפולי, והשניה, שגם את צריכה ללמוד להתמודד עם הכעסים שלו, באופן שייקל על שניכם. יתכן גם שהוא יסכים יותר בקלות ללכת ליעוץ זוגי, מאשר לטיפול פרטני, כי אז אתם הולכים לטפל בבעיות תקשורת ביניכם, והנושא הזה יעלה תוך כדי העבודה ויצטרך להיות מטופל, ולא כשמשהו שמוגדר מראש כבעיה שלו.