רגשות כלפי חבר - מה עושים?
גל
למה זה קורה
⌄
אני גרושה בת50כמעט הרבה שנים בלי קשר .מנסה לפעמים.יש לי חבר לנפש 13,5שנה לא פנוי .בחיים לא ביקש מין ולא חומר תמורת עזרתו!הוא טיפל בי. ביקש חברות. משקשור לתכומו יש לי מבלי לבקש. גם לילדים שלי.יש לי המון דוגמאות!הייתי בטיפול.חיפשתי תשובה :למה ין לי זוגיות? המטפלת אמרה לי,שיש עוד הרבה כמוהו. אני לא מספיק מאמינה?זה לא עובד עדיין!לפני שבוע היהי לי דייט עם גרוש,שחיפש להכיר הנפש והגוף ביום אחד.לא הרגשתי טוב.עברה לי מחשבה,כיש אחד ,שבחיים לא כזה! הרגשתי לא ל ב ד.זה קורה לי תמיד בדייטים לא מוצלחים ולא רק.האם המחשבה מקדמת או מעקבת? היא באה לבד. זה קורה לי הרבה.מה אני עושה במעגל הסגור הזה.?רוצה לצאת!
ד"ר אורן חסון
סחור סחור, או בקו ישר?
⌄
גל יקרה,
את קצת הולכת סחור סחור, ונדמה לי שאת לא אומרת את מה שאת רוצה לשאול במפורש. כי נדמה לי שאת מנסה לומר שיש לך רגשות חזקים כלפי אותו ידיד שלך, ושהם מפריעים לך ליצור קשרים אחרים. האם זה חלק מהמעגל הסגור שבו את נמצאת?אני מוחמא מכך שאת מקווה לקבל תשובה ממני, במסגרת המצומצמת הזו, שלא קיבלת בטיפול מסודר. אלא שאני לא יודע מה מפריע לך לעבור דף ולהמשיך הלאה, ולא מה מפריע לך בגברים אחרים, פרט לזה שתמיד אפשר למצוא בהם חסרונות, וגם לא במה את מונעת מעצמך, ואולי גם מהגברים שאת פוגשת, ליצור איתך קשר רגשי. אלו הם דברים שתצטרכי לבדוק עוד. אני משוכנע שעשית זאת עם חברות ועם בני משפחה, ואולי את צריכה להסתכל על הקשר המיוחד הזה שיש לך באופן מפוכח יותר ולאמוד את מידת התועלת והנזק, ואולי להמשיך בטיפול, אולי אם מטפל/ת אחר/ת כדי לקבל נקודות מבט חדשות, ודרך התמודדות אחרת עם עצמך, בעיקר.
גל
סחור סחור, או בקו ישר?
⌄
תודה לך,ד"ר יקר
!נכון מאוד!יש לי רגשות חזקים. אני לא קיבלתי יחס כזה תהור מאף גבר בחיי.קשה לי להתיחס למילה"נזק". אני כן שיכורה ונמשכת.יחד עם זה היהי לי קשר בשנים של ידידות.אז זה אפשרי! אפילו סיפרתי לידיד על הקשר. והוא היה שם.בטיפולים ,אצל שתי מטפלות,חיפשתי פרופורציות ולשבור מעגל .אחת אמרה,כיאין דברים כאלה היום. השניה אמרה ,כי יש והרבה. לא עובד.קשה לי גם כלכלית וגם נפשית להיפתח כל פעם מחדש ולא להתקדם!יש לי בלב מקום לעוד.כנרא זה לא רק עיניין של מקום?
גל
סחור סחור, או בקו ישר?
⌄
עוד משהו קטן מפריע לי. אני גולשת באתרי הכרויות שונים, מתכתכת עם כמה בו זמנית. וחושבת שאולי הבא יהיה מתאים יותר.אני כבר הרבה זמן במצב הזה!סוג של פיזור.לפעמים אפילו חבל לי על הזמן,אבל ממשיכה.מרגישה ילדה קטנה שחולמת על גדר או חומה. עם עיניים חצי-פקוחות. על מה ולמה?תודה לך!אתה גאון אמיתי.
ד"ר אורן חסון
התפזרות...
⌄
גל יקרה,
תודה על המחמאות. לצערי, אני לא ממש ראוי להן.ולצערי, ובאמת לצערי, לא אוכל לומר לך יותר על עולמך הרגשי כי איני מכיר אותו מספיק, ולא אותך. אני מבין את הקושי שלך, אבל קשה לי לייעץ מבלי לדעת יותר. העובדה ששתי מטפלות שונות אמרו לך דברים הפוכים אומרת לפחות שהעניינים אינם כה פשוטים. מצד שני, זה נראה כאמירה פשוטה של אופטימיות כנגד פסימיות, ואם זה היה רק כך, אולי זו היתה אמירה שולית בתוך החקירה שלך את עצמך, כי היא נוגעת לעולם החיצוני יותר מאשר אליך. הרבה תלוי באופן שבו את פותחת את עצמך לעולם, ואני לא יודע מדוע את לא, מבינה? המסגרת המצומצמת הזו, של התכתבות בפורום, אינה מספיקה לכך.זה מתייחס גם לנסיונות שלך באתרי הכרויות. זה נכון שצריך לדעת בהם להתמקד, והפיזור שלך אולי מפריע. אבל שוב - המסגרת המצומצמת הזו לא מאפשרת דיון לעומק העניין, והבנה טובה יותר של מה את כן אמורה לעשות.