טיפול בזוגיות: כעסים, תלונות וחיכוכים

תאריך פנייה: 11.05.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הילה
משבר בזוגיות
11.05.2016 • 09:00

שלום רב,
אני בת 30 נשואה כמעט שנה + ילדה ועוד אחת בדרך.
לפני הנישואים הייתי במערכת זוגית אחת לא ארוכה ואחריה הכרתי את בעלי ולאחר כמה חודשים התחתנו כי נכנסתי להריון.
בשביל בעלי זהו פרק ב' לאחר נישואים של 3 שנים ללא ילדים, לטענתו גרושתו תמיד ביקרה אותו הוא תמיד פינק - היא לא, ימי הולדת הוא היה עושה לה הפקה - היא אפילו לא זכרה את שלו, הוא רצה לטייל ולבלות איתה - היא רצתה להיות רק עם המשפחה שלה ועם החברות, הוא רצה ילדים והיא לא.
לטענתו אני ההפך הגמור והוא תמיד רצה אחת כמוני, כשנכנסתי להריון הוא היה הכי מאושר כי חיכה לכך כ"כ הרבה זמן.
לפני שהתחתנו גיליתי שהוא מתכתב עם נשים בפייסבוק ובנייד רבנו על זה והוא אמר שאין לזה משמעות ושלגרושתו זה לא הפריע, אמרתי שאותי זה לא מעניין ומבחינתי זאת בגידה לכל דבר הוא אמר שיפסיק אך אחרי החתונה גיליתי שפשוט שינה שמות של נשים בטלפון לשמות של גברים והמשיך בשלו, אני הבהרתי לו חד משמעית שמבחינתי פעם הבאה זאת פרידה.
בכל אופן לדעתי כבר הפסיק מהפחד שיאבד אותי ואת הילדה אבל בבית הוא מאוד השתנה אני מרגישה שאני בזוגיות אבל לבד לגמרי.
הוא כל הזמן מעביר עליי ביקורת לגבי הילדה והבית אין ביננו שום דבר לא יחסי אישות בקושי נשיקה וגם זה אחרי שאמרתי לו שמפריע לי שאנחנו חיים כמו שותפים. הוא רק יורד עליי וצוחק עליי שאני ממש "רזה" לא מחמיא לי על כלום, לא מפנק לא קנה לי כלום ליומהולדת בקושי אמר מזל טוב.
אני עושה הכל בבית והוא בא מהעבודה ב2 בצהריים והולך לישון כי הוא גמור ואני לא ישנה בלילה וגם עובדת פשוט לבד רוב היום.
כשאני מדברת איתי על זה הוא רק אומר שאני מדברת שטויות ושאין מה לעשות שככה זה השגרה ואין זמן לצאת אבל כשזה עם חברים שלי יש לו את כל הזמן שבעולם.
אני מנסה לשפר את המצב בזה שאני מחמיאה על דברים שהוא כן עושה ומנסה ליזום דברים שנעשה ביחד אבל מרגישה שאין לו סבלנות להיות איתי יותר מידי זמן.
בקיצור אני מרגישה שכל מה שהוא העיד על עצמו כבן אדם זה פשוט שקר ושאולי באיזה שהוא מקום הוא "מעניש" אותי על האישה הקודמת שהייתה לו.
אני ממש שוקלת לפרק את הכל כי אני לא יכולה יותר להכיל את הלבד הזה, אני כמעט כל יום בוכה מתסכול ויודעת שאין לי עם מי לדבר.

אודה לעצתך!

תודה

ד"ר אורן חסון
כעסים מן העבר, והווה מרוחק וציני
13.05.2016 • 00:08

הילה יקרה,
לפי דברייך, נראה שאת קצת מעבר ליכולת לטפל בזה לבדכם. הוא אמנם למד משהו על הבלעדיות הנדרשת בזוגיות, אבל יתכן שהוא לא מרוצה מכך. יתכן גם שהמריבות והחיכוכים שהיו לכם סביב זה אמנם "הכניעו" אותו, אבל גם הרחיקו אתכם זה מזה. ואז, הופך להיות לו יותר קשה לו עם התלונות שלך ועם חוסר שביעות הרצון שלך, אולי רואה זאת גם כעוד האשמה, והופך זאת לכעס כלפייך. אלה הם דברים שצריך ואפשר לעבוד עליהם. חיזוקים חיוביים שכתבת עליהם הם דבר חשוב. אבל במקביל, צריך אולי גם ללמוד לומר מבלי להכנס לויכוחים. ראי שיחות מן העבר שלי (קישור לשיחה ראשונה, וקישור לשיחה שניה, תחת'חיזוקים חיוביים' בדף העזרה הראשונהשבאתר שלי) שעשיתי כאן, בפורום הזה. קראי הכל. זה עובד, כפי שתראי, אבל יתכן שבמקרה שלכם זה יהיה קשה לעשות לבד, כי הכעסים החריפו יותר. במקרה שכזה, רצוי ללכת לטיפול, לפני שתוותרו על זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083