התנהגות מוגזמת בקשר: מה עושים?

תאריך פנייה: 10.05.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מותשת
מתלהב מדי
11.05.2016 • 00:26

היי. בת 25, הכרתי במסגרת לימודים שאני נמצאת בהם כרגע בחור בן 35, רווק שמלא אנרגיות, מצחיק וכיפי. שאלתי אותו למה הוא לא נשוי כי הוא באמת חתיך, כיפי, כריזמטי והוא ענה שהחיים שלו כיפיים ועד עכשיו לא הרגיש רצון להתחתן עם מישהי.יצא לנו לדבר קצת בהתכתבויות והוא מאוד מאוד מאוד התלהב ממני והחמיא לי, אפילו קצת יותר מדי החמיא.יצאנו לדייט וכל הדייט הוא עשה הצגות, ז"א עשה קולות, אם דברנו על משהו אז הוא עירב את המלצרית בשיחה שלנו, ובאופן כללי מאוד היה זקוק להמון תשומת לב בצורה שהתישה אותי. הייתה חסרה לי ממנו אינטימיות, הרגשה שהוא באמת רוצה שנכיר ולא רק להתלהב ולקפצץ כל הדייט. אבל בכל זאת, זה רק דייט ראשון.כשחזרנו הוא אמר שוב ושוב כמה שהיה לו כיף. גם לי היה כיף ומצחיק אבל היה כיף כמו לחזור מלונה פארק ולא הרגשתי שזה דייט, במובן של היכרות איטית. ואפילו קצת הובכתי ממנו.יום אח"כ שוב נפגשנו במסגרת הלימודים וגם אז ישבנו יחד בספסל בחוץ והוא לא הפסיק לדבר בקול ולחייך המון והאנרגיות על-שלו גרמו לי להתרחק ממנו . לא שיתפתי פעולה והוא עדיין המשיך להתנהג בצורה כזאת. אולי יש לו פחד מאינטימיות?מה עושים איתו???אלה תכונות טובות שאני אוהבת- האנרגיות וההתלהבות אבל מצד שני מה עם קצת שקט? לא מבינה למה הוא מתנהג רק בצורה כזאת. אולי הוא מתייחס ליציאות שלנו בתור משחק ולא באמת רוצה להכיר?כבר יורד לי החשק לצאת איתו לדייט נוסף ואני לא מרגישה שזה דבר שיוכל להוביל לקשר רציני. מצד שני הוא לא מפסיק להתלהב ממני, לדאוג לי, להתעניין בי, לרצות לראות אותי וזה כיף לי והרבה זמן לא הכרתי גבר כזה אכפתי. אבל זה כאילו הוא מקיים מערכת יחסים עם עצמו ולא שם לב לניואנסים כמו חוסר שיתוף הפעולה שלי עם ההצגות שלו ברחוב וההודעות שלי שנהיות יותר קרות ולא משנה התנהגות.מכיר מקרים דומים? מה הסיפור שלו?כדאי לי פשוט לסיים את הקשר וזהו??

ד"ר אורן חסון
תשומת לב יתרה
13.05.2016 • 00:07

מותשת יקרה,
יתכן שהוא מנסה להפגין את כל הקסם שהוא יכול ויודע, כי באמת מצאת חן בעיניו, ויתכן שגם מבחינתו זו עשיית יתר, שהוא עושה כרגע יותר ממה שהוא רגיל לעשות. את רוצה יותר אינטימיות, ויותר שקט, ויותר ללמוד להכיר את המחשבות שלו, ולא את מה שהוא מציג כלפי חוץ כדי לעשות רושם. ויתכן מאד שאת צריכה למצוא את הדרך לומר לו את זה. או למצוא את סוגי העשייה שיתנו לכם גם את זה. למשל, ללכת לסרט או תאטרון, שחייבים להיות בהם בשקט, או בעשייה שהיא רחוקה מאנשים אחרים, כמו הליכות בפארק, או טיול בטבע, או משהו אחר שהוא לבד (ונסי לחשוב על אפשרויות כאלה שיתאימו לכם).אתם רק בתחילת המפגשים שלכם. את לומדת להכיר אותו, ואולי גם הוא יתרגל אליך וירגיש יותר בטוח בעצמו להפסיק את השואו הזה, ולהיות יותר קשוב למה שאת רוצה, ובעיקר אולי למה שאת אומרת, ולהיות יותר אמפתי אליך, כשאת משתפת אותו. אבל אולי גם ככה הוא. יש אנשים כאלה, שהם צריכים להיות במרכז העניינים. ואם הוא כזה כל הזמן, יתכן שזה באמת לא מתאים לך. או שאת תתרגלי...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083