טיפול בזוגיות: טינה, לחוץ וטיפול הדדי
נטלי
כועסת ופגועה
⌄
לד"ר אורן חסון.אני בחורה צעירה נשואה ואמא לשני ילדים מתוקים.מאז אני זוכרת את עצמי אני עובדת ויש לי מוסר עבודה מאוד גבוה, אלא שלאחרונה שזה בעצם שנתיים לפחות מאז עזבתי את עבודתי עקב מחלתה של אימי היקרה שנפטרה לאחרונה. הוריי היו שומרים לי על הילדים במשך כל שעות היום ואני ובעלי היינו בעבודה. אלא שהדברים השתנו וכעת אני בבית מוצאת את עצמי מטפלת בילדיי ובו בזמן מחפשת עבודה, אלא שאיני מוצאת עבודה בשעות הנדרשות, עקב כך בעלי כל הזמן פוגע ומעליב וטוען שאיני עושה דבר למען הפרנסה על מנת לעזור לו דבר שאינו נכון. הוא כל הזמן עצבני ממורמר וחוזר הביתה בשעות מאוד מאוחרות. אין לי בעיה עם זה שהוא חוזר מאוחר אלא על היחס הקריר שלו, דבר שאינו קורה כאשר אני עובדת, כאשר אני עובדת הוא מתייחס אליי בהערצה. אני מאוד פגועה מכך ואינני מבינה מדוע? במה אני אשמה? (רציתי לציין שאימי נפטרה לפניי חודשיים ואני בתקופה מאוד קשה ולמרות הכל אני אוזרת את כל כוחותיי למען ילדיי? אבל מה איתי ? אנא אודה לך מאוד אם תוכל לתת לי עצה?
ד"ר אורן חסון
צורך דו-צדדי באמפתיה והבנה
⌄
נטלי יקרה,
את אומרת שבן זוגך מתייחס אליך בהערצה, כאשר את עובדת. אלא שהפעם האחרונה שבה עבדת, היתה לפני שנתיים. את מייחסת את זה לעבודה, וחושבת שברגע שתתחילי לעבוד, זה ישתנה. אני לא לגמרי בטוח. הוא אמנם אומר לך שזו הבעיה שלך, אבל בהחלט יכול להיות שהתפתחה אצלו טינה ממקור אחר, והוא רק מנצל את העובדה שאת לא עובדת, כדי לנגח אותך ולהאשים אותך.הקושי שלכם הוא לבדוק מה באמת מפריע לו, מעבר לעבודה שלך. לולא היה ממורמר מסיבה כלשהי, היה מצליח לראות את המאמץ שלך. ולמען האמת, הקושי שלו בעבודה שלו מקשה גם כן על היכולת שלו לראות אותך. אתם צריכים לנהל שיחה פתוחה, ובמצבכם, כאשר הוא לחוץ בזמן וממורמר, זה קשה. יכול להיות שלו היה רואה שאת מבינה את הקושי שלו, והולכת לקראתו בדברים שונים, היה לו יותר קל, באותה מידה שלך היה יותר קל לו היית רואה אותו כואב את כאבך. מכיוון שאני מתכתב איתך ולא איתו, אני יכול רק לומר לך, שככל שתקלי עליו, ותראי לו שאת מעריכה אותו ומבינה את הקושי שלו, כך הלחץ ממנו יירד, והוא יתייחס אליך טוב יותר, גם עוד לפני שתמצאי עבודה.