תמיכה לבן זוג תחת לחץ

תאריך פנייה: 08.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירב
אחרי לידה
08.03.2006 • 20:50

אני בת 33 אם לשלושה ילדים. שני בנים ובת קטנה שנולדה לפני 6 שבועות.מאז הלידה בעלי בדיכאון. הוא שותה אלכוהול מדי יום. ומשתדל לשהות בבית כמה שפחות. הוא מודה שהוא בדיכאון ומסביר שהוא בלחץ כלכלי ונפשי והרחבת המשפחה לא היתה רצונו מלכתחילה ושעלי להתמודד עם גידול הילדים ובפרט גידול התינוקת לבדי וזאת היות וההריון לא היה מתוכנן... אני מרגישה שנטל כבד מונח על כתפי, התינוקת בוכה ללא הפסק, הבן בן ה-8 רוצה עזרה בשיעורים, והבן הקטן בן ה- 4 משתולל ומתחצף. יש לך עצה? קשה לי.

ד"ר אורן חסון
כשהוא כורע תחת העומס
09.03.2006 • 23:51

מירב יקרה,
כרגע, כשהמצב קשה, וכשאין לך תמיכה כי בן זוגך נשבר תחת הלחץ, אין לך ברירה אלא להתמודד עם זה באופן הטוב ביותר שאפשר. אבל תוך כדי ההתמודדות שלך, נסי לראות אם את יכולה לגייס עבורו תמיכה כדי שהוא יתחזק. כרגע הוא החוליה החלשה. זה יכול להיות אבא או אמא, או בן משפחה אחר, או חבר קרוב שלו שתוכלי לדבר איתו כדי לכוון אותו לסייע ולחזק את בן זוגך, עד שיתאושש.וכמובן שתמיד קיימת האפשרות להגיע ליעוץ נפשי, שלו לחוד, או ליעוץ זוגי, כדי לעזור לו ולך להתגבר על המשבר. אני מודע לזה שיעוץ כזה הוא גם מוסיף לחץ (כלכלי בעיקר, וקצת זמן), אבל התועלת שלו יכולה לעלות בהרבה על הנזק.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083