טיפול בבעיות מיניות בזוגיות
אתי
שוב אני חסרת הסבלנות
⌄
לד"ר אורן חסון שלום רב !אני מודה לך על תשובתך ולא אני לא כועסת לא על בעלי ובטח שלא עליך אני לא מחפשת תשובות שיצדיקו אותי אני מחפשת תשובות שיהיו פתרון לבעיות שלנוואם אני הוא הגורם לחלק מהבעיות אז אני ישמח לתקן את הטעויות ואגב אולי דרך המכתבים הצגתי את עצמי כלא סבלנית אבל שתדע שזה ההפך המוחלט ובעלי יכול להעיד על כך .מה שבאמת אני רוצה להביר לך בנשואים שלי חווינו הרבה משברים ביחס לשלש שנות נישואים הינו אמורים להתגרש כבר הינו בהלכים אך כשבעלי ביקש עוד הזדמנות אז כמו שאתה רואה הסכמתיהיום אני מרגישה קצת חזקה אני חושבת שמין דחף פנימי להחזיר לו על מה שעשה (על כל הזמן שנפגעתי ממנו ) או שהנפש עוד לא השלימה עם העבר אבל זו כבר בעייה בפני עצמה מה שבאמת חשוב שתדע שלזוגיות הזו הפכתי עומות כדי שהיא תגיע לאן שהיא היום אני בן אדם שחושב שאופי של אדם קשה לשנות (ואם אפשר בכלל) אבל אני הצלחתילשנות את בעלי וכמובן גם את עצמי אני לא מושלמת דרך הטעויות למדתי הרבה ובעיקר למדתי לא לחזור עליהםאבל בזמן האחרון אולי זה מין פחד שמה שהיה בעבר יחזור על עצמו אז אני ישר מתגוננתאמנם התתגוננות באה לידי ביטוי בתקפונותועלי לצין שאני כן מדברת עם בעלי על טיפול בבעיותו ועל יועץ נישואים אך בעלי לועג לי שאני אומרת זהתראה אני לא חושבת שדרך מכתב יהיה אפשר לפתור בעיות אמנם אפשר ליעץ לחזק בכלל אני חושבת שאני כותבת כדי לשמוע עצה מקצועית כי אני גם חושבת שזה לא הוגן לשמוע רק צד אחד של הבעיה אני חושבת שצריך לשמוע את שניהם ולנסות להגיע לפתרון כי אם רק אני יכתוב על הרגשות שלי ועל התחושות שלי מה עם בעלי אולי הוא מרגיש גרוע ממניהמכתב ארוך ושתדע ככל שאני כותבת לך אני מרגישה מן הקלה כי לדבר על יחסים ועל מין אתה לא יכול לפרוק את זה על כל אדם (אמא ,חברה)אז באמת תודה רבה על התיחסותך אני חושבת שאתה אדם מקסים כי אדם שנותן מזמנו כדי להקשיב ולעזור לאחרים הוא אדם בעל מעלות רבותוסליחה שוב על ההודעה הקודמת "מה עם התשובות"
ד"ר אורן חסון
תהליך הלימוד שלו
⌄
אתי יקרה,
את מתייחסת לתכתובת הקודמת שלנו,כאן. כתבת קודם שהוא גומר מהר, ושזו בעייה מרכזית במיניות שלכם. טיפול בזה אינו ייעוץ זוגי אלא טיפול מיני. אני מציע שתלכו למטפל מיני שהוא גם יועץ זוגי. אמרי לאישך שמטפלים מיניים מדווחים על הצלחה גבוהה לסימפטום הזה, ושזה משהו ששניכם צריכים לעשות ביחד, כדי לטפל בזה. שווה לו ללמוד לעשות את זה איתך, גם אם תיפרדו. ואולי תוך כדי כך, תלמדי להיות סבלנית, כי סבלנות של בת הזוג מחוייבת בתהליך הלימוד שלו.