למה חיפוש סאבטקסט חשוב?

תאריך פנייה: 10.11.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
איילת
מה זה אמור להביע??
10.11.2006 • 10:57

אנחנו מוזמנים לאירועים חברתיים. ישנו גבר מסויים שנוהג לעיתים לחבק אותי ליד בעלי והמסובים לשולחן ופתאום מכריז תוך כדי שמחבק אותי מהצד: "זאת אישה מיוחדת", אולי אני תמימה במידה מה, אך אני לא מבינה את המשמעות של משפט זה פשוטו כמשמעו ומדוע זה קרה כבר מספר פעמים שהוא מחבק אותי גם לא ליד בעלי ליד אנשים למספר שניות ומכריז עלי בפני האדם שמולו: "זאת אישה מיוחד". מה זה אומר???? תודה על המענה.

ד"ר אורן חסון
למה זה חשוב לך?
12.11.2006 • 01:26

איילת יקרה,
הטקסט הוא שאת אשה מיוחדת, וזה בודאי מה שזה אומר. אלא שאת מחפשת את מה שנקרא סאב-טקסט, כלומר, את הדברים שאינם נאמרים במפורש. ייתכן שהם ישנם, וייתכן שהם אינם. השאלה שאני שואל את עצמי היא מדוע זה חשוב לך? האם משום שאתרוצהשתהיה לזה משמעות נוספת? חשבי על זה. יכול להיות שמה שאת חושבת, והסיבות לכך שזה מטריד אותך, צריכים להיות חשובים לך הרבה יותר ממה שהאיש הזה חושב עליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
איילת
למה זה חשוב לך?
12.11.2006 • 09:49

ד"ר חסון , שלום רב.א. יש משהו בדבריך, לא לגמרי מדוייק כי, נורא חשוב לי בחיים היושר באדם, אמינות, והאם איך שהוא מתנהג כלפי חוץ הוא גם הרגשתו מבפנים,? אני אלרגית ל"שחקנים וצבועים". ב. מדוע הוא "חייב" לפני אנשים לחבק אותי מהצד ולציין שאני אישה מיוחדת, האמת שאני גם לא לגמרי בטוחה למה הוא מתכוון, אני כמו כל אישה/אדם עם מעלות וחסרונות. ניסיתי לחשוב עם עצמי במה אני חזקה מההיבט החיובי הוא: עזרה ודאגה והצד הנתינה לזולת, אז מה!! ומעבר לזה אני לא יודעת במה אני מיוחדת..ניסיתי לשתף את אחת מחברותי , שהיא חברת נפש שלי והיא גם נוכחת תמיד בזמן "מעשהו"- אני קיבלתי קצת שוק, מכיוון שהיא הזהירה אותי מפניו, ואמרה שהוא רודף אחרי כל אישה צעירה ויפה, אני לא מכירה אותו כל כך באופן אישי, אני לא יודעת למי להאמין, האם האדם ההוא אמיתי ואם כן מדוע הוא לא מתבייש לחבקני ולהכריז לפני כולם שאני מיוחדת, לי זה נראה מוזר, ואולי לקחת בכובד ראש את מה שהאישה הבהירה לי? אנא, תעזור לי. אני גם לא יודעת איך להגיב/להרגיש בזמן התנהגותו של הגבר ההוא.תודה רבה לך.

ד"ר אורן חסון
שוב: למה זה חשוב לך?
13.11.2006 • 09:28

איילת יקרה,
אז נגיד לרגע שהחברה שלך צודקת, ושהוא רוצה להתחיל איתך. אם לך אין שום עניין בו, אז ממילא לא תעשי שום דבר עם המידע הזה. אז הוא אומר, וזה לא סיבה לקחת את זה בכובד ראש אם אין לך עניין בו. זה בטח לא סיבה להתעמק בזה אם אין לך בו כל עניין. ולכן בדיוק שאלתי: למה זה חשוב לך?אלא אם הוא כן מעניין אותך, ואז את בצרות אחרות לגמרי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083