טיפול בבעיות חוזרות בזוגיות
רונה
משחקי כוחות?שתלטנות?
⌄
הי דר. עזרת לי בעבר ואני מעריכה את התיחסותך.אני נשואה 8 שנים + 2 ילדים מקסימים . חיי הנישואים טובים וסה"כ אני מרוצה. לפעמים (כמו בימים האחרונים לדוגמא) נכנסות לי כל מיני מחשבות לראש ומטרידות אותי אני כל הזמן מנסה למצוא מה לא בסדר בבעלי , למצוא מקרים מהעבר שבהם לא התחשב בי או פגע בי ואני טוחנת אותם ומשגעת גם אותו. אני כאילו מנסה למצוא דברים שיעידו ויוכיחו שבחיי השיגרה טוב לו איתי אך בדברים מרתקים בחייו הוא לא מחשיב אותי כפרטנרית טובה. לדוגמא אם יציעו לו לטוס לחו"ל הוא יעדיף לבד או עם חבר מאשר איתי.(הוא מגדיר זאת ככיף לטייל לבד ולא מפריע לו לטייל לבד בחו"ל..הוא ממש נהנה מזה ואני נפגעת שהוא לא מציע לי לנסוע איתו-אני לא מעונינת לנסוע איתו אם ביוזמתו הוא לא הציע זאת מראש.בעוד שרוב האנשים נהנים ללכת כזוג לא??איך אתה מסביר זאת?)בחיי היום יום הוא בעל מקסים אוהב תומך אבא טוב ואחראי-אך אני תמיד מחפשת דברים בתת מודע להוכיח שהוא לא מספיק רומנטי , הוא אוהב אותי אך אני מצפה שיתעורר ושישתגע עליי .....איך משגעים אותו קצת?שיקנא וירדוף אחרי?ולמה אני תמיד מבפנים מחפשת בו את הדברים הרעים בו?(למרות שכולן מקנאות בי שיש לי בעל כזה)בקיצור לא משעמם לי ואני די עסוקה בעבודה אך המחשבות האלו קצת מטמטמות אותי .אני שתלטנית??לעיתים נראה לי שאני רוצה שאת הכל יעשה יחד איתי ויעדיף אותי על פני אחרים איך יוצאים מזה?כמובן שאני לא משדרת לו את זה כל הזמן...הרבה פעמים הוא עושה דברים כי אני לוחצת עליו ואז אני מרגישה רע עם עצמי ואני משגעת אותו אח"כ "עשית זאת כי רצית או בגלל ששיגעתי אותך??"אני רוצה ונהנת ביותר כשהוא עושה דברים רומנטים בלי שהזכרתי זאת אך זה קורה כה מעט...ולא מסוגלת להנות כשהוא מוציא אותי למסעדה אחרי שקיטרתי שאין לנו זמן איכות....תודה דר.
ד"ר אורן חסון
בהחלט יכול להיות, אבל כדאי לבדוק
⌄
רונה יקרה,
פנית אלי לפחות פעמיים בעבר עם בעיות די דומות:כאן, וכאן, ואפילו כתבת לי אחר-כך שהצעתי באשר לנסיעה לחו"ל אפילו עבדה. אבל מכיוון שהתחושות שלך, כפי שהגדרת אותן, "טורדניות", ממשיכות ובאות, ובכל פעם זה משהו אחר, אני מציע שתלכי לטיפול אישי או זוגי, כדי לדעת מה בדיוק חסר לך, ואיך פותרים את הבעיה.
רונה
אולי חסר לי באמת משהו...
⌄
אחרי שיחה פתוחה עם בעלי (אין לי בעיה לשוחח עימו על הדברים המציקים לי או לו..)הוא אמר שכנראה חסר לי ריגושים חסר לי עיניינים שבינו לבינה והציע שנעשה מנוי לתאטרון ונבלה יותר זמן איכות ביחד...אז ננסה זאת..ודרך אגב הטיול לארופה באמת שיפר את המצב מהבחינה הזו משום מה הוא לא מראה כל כך רצון כבר לנסוע לבד ברגע שהבין שזה דו צדדי ואני גם די נהנת בלעדיו בחו"ל... אז עצתך היתה בסופו של דבר טובה..מה שקורה כנראה אצלי זה שיש תקופות שכנראה אני "כבדה" יותר ולא זורמת ואז נכנסת לכל מיני מבוכים שסתם מזיקים לי...ומחפשת איפה הוא מתמחמק מזמן איכות לבד איתי ומעדיף במקום זאת פגישות משותפות עם חברים ועם הילדים...(האם זה באמת לא בסדר מצידו??-או הכל שאלה של מינון?)חוץ מזה בקטע עם חו"ל אמרת לי שכנראה בזה שהוא גילה העדפה לטוס בלעדי במספר מקרים זו מעין אמירה שהוא מעוניין להיות לבד בחו"ל ואז זה שנעלבתי מוצדק , האם לדעתך מבחינה עקרונית זה צריך להכעיס אותי??האם נעלבתי מכיוון שאם היה לי יותר בטחון עצמי אז הייתי אומרת לו למה לא תיסע בכייף ואז היה חושש שגם אני אסע בלעדיו??האם מעתה והילך כשתעלה אפשרות שייסע ויעדיף לבד אני אמורה לתת לו הרגשה טובה בנוגע לזה??דרך אגב ניסיתי אותו אמרתי לו "אני נורא נהנתי עם החברה בחו"ל ..".אז הוא אמר:" את רואה גילית את הכייף בלטייל לבד".... אז אמרתי "נכון אז עכשיו אתה תטוס לך עם חבר לתאילנד או לאיפה שאתה רוצה ואני יטוס לארופה כמו שגיליתי שאני אוהבת...אז הוא הביט בי בחצי חיוך חצי "ביאוס" ואמר "לא התכוונתי שזה יהא כך...."...אז מה זה אומר לדעתך??והאם לדעתך צריך לקבוע קבוע יום מסויים שיוצאים ומבלים כזוג נאמר פעם בשבוע וזה משפר את הזוגיות...יש לך טיפים איך לרענן ולהכניס דם חדש לזוגיות??תודה דר.ושיהיה לך יום טוברונה (שם בדוי)
ד"ר אורן חסון
להיות יצירתיים
⌄
רונה יקרה,
אין מסמרות באשר לדרכים שבהן מזינים את הזוגיות, ולכן תצטרכו להיות יצירתיים. מעבר לכך לא אוכל להוסיף במסגרת הפורום, פרט למה שכבר כתבתי לך. אני חייב להתפנות גם לפונים אחרים...