חוזה בנישואין: מה עושים?
ציפי
"הנעת" בן הזוג
⌄
ד"ר אורן חסון שלום!אני נשואה כשנה וחצי , אם לתינוקת מקסימה בת חצי שנה.לי ולבעלי (אריאל) ישנה מערכת יחסים טובה - של אהבה, שיתוף כבוד והערכה.יחד עם זאת ישנו דבר שמפריע לי, אריאל הינו קבלן עבודות בניה עצמאי, ומצטברת לו ניירת רבה מכורח עבודתו (כגון:תשלומים , קבלות, חשבוניות, שמות טלפונים וכד'), וכן ניירת שוטפת (חשבונות בנק, תשלומים וכד')כל "הכבודה " מונחת בפינת העבודה (שכרגע ממוקמת בפינת הסלון), ואינה מתוייקת ....כל נסיונותיי להסביר לו אודות חשיבות התיוק והסדר עלו בתוהו, ניסיתי הסברים (כגון:שמבזבז הרבה זמן ומשאבים בחיפושים אחר דבר מה, שהיום יש דרכים רבות ומגוונות להקל על הסידור והתיוק- רישום במחשב,קלסרים וכד'), ניסיתי לומר לו שהבלגן מאוד מפריע לי בעין ומתסכל ושינסה לסדר על מנת לא לפגוע בי, דרך ניסיון לעזרה מעשית (קניתי- קלסרים חוצצים, הכנתי ניירות עבודה באקסל ובקשתי שישנה אותם כראות עיניו ואני ארכז בהן הוצאות. וכן הצעתי שאעשה את עבודות "המזכירות" עבורו, הוא יאמר לי מה ואיך ואני אתייק) וכלה בכעס וויכוחים...אני לא מצליחה להגיע אליו...לאחרונה הבעיה החמירה כיוון שאריאל אמור לבנות שתי יחידות דיור ,אחת עבורנו ואחת עבור אחיו, לאחיו ישנה דירה במשכנתא, את כל הוצאות טרום הבנייה אריאל שילם (הוצאות המסתכמות לסכומים גבוהים- רק עדיין לא ברור כמה, כי טרם רוכזו על ידו...)וכל מה שקשור לבניית היחידה של אחיו לוט בערפל- לא סוכם כמה יקבל, מתי יקבל ובאיזה אופן יקבל....אני מאוד מוטרדת מהנ"ל כיוון שלי ולבעלי אין משאבים בלתי נדלים, ומה שהשגנו, השגנו בעמל אישי רב ללא עזרה או תמיכה כלשהיא, הסברתי לו שזה בלתי אפשרי שנהווה "מוסד מימוני" לאחיו ועליו להסדיר בחוזה עוד לפני תחילת הבניה את כל הנ"ל וכן אני חוששת מאוד מסכסוך בין אחים עקב אי הבנות או אי הסכמות שלא לובנו. אריאל מסכים איתי עקרונית,אך בשלב זה עקרונות לא מספיקים וצריך מעשים... אני מרגישה שניסיתי בדרכים רבות ומגוונות להגיע אליו , ללא הצלחה- דבר המגביר את תסכוליי....הבהרתי לו שלא אתערב יותר בסדר שלו עליו רק לגרום לאזור עבודה אסטטי לעין, אך בכל מה שקשור להסדר העיניינים הקשורים לבניה לא אוותר.הדבר האחרון שניסיתי לעשות הוא ליצור חוזה בנייה בסיסי ועתה אני צריכה להביאו בפניו ולנסות לבקש ממנו לעבור עליו יחד .אנא עזרתך- מה הן שגיאותיי וכיצד אצליח להגיע אליו ...
ד"ר אורן חסון
לעזור לו להחליט
⌄
ציפי יקרה,
נראה לי ששתי המסקנות שלך הן נכונות מאד. גם לגבי הסדר, וגם לגבי החוזה. כי אם הוא לא טורח, להגיש לו משהו מוכן, עם בקשה לקבלת אישור על הנוסח, היא הדבר הנכון. הוא לא אוהב לעשות את זה? הנה, יש משהו שהוא כבר אכוּל.