טיפול בבעיה נפשית בזוגיות

תאריך פנייה: 24.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רוצה יותר מדי
גיליתי, הבעיה היא בי
24.01.2011 • 09:47

שלום
לד"ר,אני במערכת יחסים כבר שלוש שנים בהמהלכה לא זוכרת תקופה מאושרת. בהתחלה חשבתי שהוא הבעייתי אבל לאחרונה הבנתי שהבעיה אצלי.העניין הוא כזה, אני חושבת שאני אובססיבית, קנאית וקצת פנאטית. אני רוצה את הבן זוג שלי לעצמי וזהו.. לא מקובל עליי שיהיו לו חברים (למרות שאני מסתדרת איתם מאוד), לא מקובל עליי שהוא ייצא. לאחרונה הרגיז אותי גם כן שהייתה ארוחה משפחתית אצלו בבית ושהוא שם במקום להיות איתי. ניתקתי את הקשר איתו כבר מספר פעמים רק כי הוא הלך ממני הביתה מוקדם כדי ללמוד למבחנים ועוד ועוד ועוד. אני יודעת רציונלית שהוא מתאמץ בשביל הקשר ועושה דברים כדי לרצות אותי, אבל אני מתעלמת מהם בכל פעם שאני נזכרת בהם.אני בחורה די נורמטיבית, אני סטודנטית בעצמי ונראית טוב, אין לי חוג חברים רחב אבל יש מס' חברות אבל בכל מקרה אני מעדיפה אותו על פני כולם.דבר נוסף ששמתי לב אליו הוא שיש לי שני "מחזרים".. זו לא ההגדרה המדוייקת אבל אחד מהם היה מעוניין בי בעבר ואחד אחר מרגיש עדיין משהו אליי למרות שאנחנו ידידים כבר שנים. כשאני רואה אותם מצחקקים עם אחרות\ יוצאים עם אחרות או מנהלים איזושהי אינטראקציה עם בנות בפייסבוק וכדומה, אני שוב מתעצבנת ומתמלאת קנאה, קנאה פחות היסטרית אבל משהו מציק לי בפנים. אני לא עושה עם זה כלום, בוודאי שלא באה בטענות, אלא רק כובשת את ייצרי.אני בת 24.בלי טיפול מקצועי, איך היית ממליץ לי להירגע קצת כדי שאוכל להנות מהקשר שלי שאני מאוד לא רוצה לאבד...?תודה.

ד"ר אורן חסון
יפה שגילית. עכשיו, את צריכה לטפל בה
25.01.2011 • 00:34

רוצה יקרה,
יש לך בעיה, שאין דרך להגדיר אותה אלא כבעייה "נפשית", גם אם קלה יחסית, כי אולי היא מפריעה לך בזוגיות, אבל לא מפריעה לך מעבר לכך. אלא שאת רוצה לטפל בה ללא טיפול מקצועי, וזה קצת קשה. אני מבין את הקושי להגיע לתהליך טיפולי, כי את מרגישה שאולי תצטרכי להגדיר את עצמך לעצמך מחדש, ככזו הזקוקה לעזרה, ואת מאד לא היית רוצה לעשות זאת. אבל אני חושש שאת באמת זקוקה לעזרה.אני יכול לומר לך בקלות – תפסיקי לחשוב על זה. תפסיקי לתת לזה להטריד אותך. בכל פעם שזה קורה, עברי לחשוב על משהו אחר, ומצאי עיסוקים אחרים. למה? כי זה מזיק לך. פשוט, חד וחלק. האם תעשי את זה לבדך? האם תצליחי לעצור את החרדות והקינאה והכעסים? אני מקווה שכן. אבל את צריכה להבין שאת צריכה לעשות זאת. ובין אם בטיפול, ובין אם לבד, את צריכה קודם כללהחליטשאת צריכה לעשות זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083