טיפול בבן זוג מתלונן
מימי
שתיקה רועמת
⌄
אני בת 50 ונשואה 29 שנה אנחנו גרים ליד הורי וכל חג ושבת כשבאים אל הורי בני המשפחה הם נכנסים גם אלינו ובעלי לא יכול לסבול זאת.בעלי כועס מאוד ולא מתיחס יפה לאורחים.אבל מה שמרגיז אותי הוא שאח"כ הוא מתחיל את הוויכוח הקבוע שלנו.נמאס לי!, אני לא עבד! וכו' וכו' ואינו מדבר איתי מספר ימים ואני לא יוזמת שיחה כי גם אני מאוד מתעצבנת על התנהגותו.השיחה שאנחנו מנהלים לאחר הברוגז היא אותה שיחה באופן קבוע.ועוד דבר, כל פעם שמישהו אומר "מזל שאתם גרים פה אנחנו לא צריכים לדאוג להורים" או משהו בסיגנון הזה אנחנו מתווכחים.אמרתי שאני לא יכולה לחיות את חיינו על פי התגובות של האנשים.אני מבקשת שתתן לי טיפ כיצד אני יכולה לעזור לזוגיות שלנו (למרות שאני חושבת שהוא צודק מעט, אני גם עוזרת לאמא שלנו באותה מידה) וכיצד אני יכולה להפסיק את הברוגז הזה שנמשך ימים.תודהמימי
ד"ר אורן חסון
להסכים איתו ולעשות את מה שאת מבינה
⌄
מימי יקרה,
יש דרכים שונות לטפל בבן זוג מתלונן. לפעמים הדרך הטובה ביותר היא לקבל אותו כפי שהוא, להגיד לו שהוא צודק (ובעיקר אם את חושבת שהוא באמת צודק), ולהבין שזה לא מחייב אותך להסיק את המסקנות המעשיות שלו, אלא את יכולה להמשיך ולארח יפה את האורחים, גם בשמו וגם כשהוא מתחמק מהם. כי האמת שלך היא שגם אם זה נכון, הם עדיין בני משפחה שלך, ואת רוצה להתייחס אליהם טוב. אז קבלי אותם היטב, וקבלי אותו כפי שהוא, ועשי בסופו של דבר מה שאת רוצה, מבלי לעשות זאת במופגן ונגדו, אלא לקחת את האחריות על היחסים עם בני משפחתך כי את אוהבת אותם, וגם את האחריות על היחסים עם בן זוגך, כי את גם אוהבת אותו.