התלבטות בזוגיות: מה נכון לעשות?
שירה
זכרונות מהעבר
⌄
שלום,
אני סטודנטית בת 23 וזה כבר שלוש שנים שאני נמצאת בזוגיות עם גבר (בן 24) מקסים שמאוד אוהב, מפרגן ומעריך אותי. ללא ספק בחור מדהים. למרות זאת מערכת היחסים בינינו רואה הרבה עליות ומורדות, אני מרגישה שהתקשורת לא טובה שהאומנם אנחנו יחד,אבל כל אחד לחוד.הוא לא משתף אותי בהרבה דברים,הוא לא פתוח איתי ,גם אם אני מדברת איתו על העתיד ושהוא צריך למשל להתחיל ללמוד ולחסוך ולחשוב בצורה יותר בוגרת הוא מתחיל ישר להתעצבן לענות כמו "אל תתערבי לי בחיי" וכו' .אני יודעת שהוא רואה איתי חיים משותפים ונישואין בעתיד וזה ממש מעציב אותי לשמוע את זה במיוחד מאחר שאני בחורה מאוד זוגית ותמיד חושבת ומדברת ב"אנחנו" אני מאוד אוהבת לשתף ולדבר עם בן הזוג שלי על הכל ואני חושת שזה מאוד חשוב ומאוד מקרב במערכת יחסים.כחצי שנה לפני שהתחלנו לצאת סיימתי מערכת יחסים של 6 שנים! עם בחור שהיה החבר הראשון שלי, האהבה הראשונה. הקשר היה מעולה מבחינת תקשורת וזוגיות היינו מדברים על הכל והכימיה הייתה מטורפת ! לאחר כמה שנים התחילו הרבה ריבים ובתקופת הצבא והריחוק לטווח ארוך רק החמיר את המצב ולכן החלטנו להיפרד (הפרידה הייתה בהמון אהבה והרבה כבוד זה לזו)תמיד אמרנו שהכרנו מוקדם מידי ( מגיל 14) הוא ציין לפני לא פעם שיותר מאהובתו אני החברה הכי טובה שלו, זה הדבר הכי יפה שיכולתי לשמוע מבן זוג!! אחרי הפרידה היינו מאחלים זה לזו חג שמח בחגים או מזל טוב בימי הולדת.קצת יותר מחצי שנה יצרתי איתו קשר, אני והחבר היינו בהפסקה קטנה ואני הגעתי לאיזור שלו דיברתי איתו וניפגשנו פעם אחת לבד ועןד פעמיים בדירה שלו עם חברה טובה שלי. הפגישות היו אפלטוניות אך עם המון רמיזות על לחזור ולנסות. בכל אותן פגישות שמתי לב לכימיה שעדיין קיימת וכניראה שגם לרגשות שמסתבר שלא נעלמו לעולם לא מהצד שלי וגם לא מהצד שלו.הדבר החמור הוא שאני לא מפסיקה לחשוב עליו לרגע! בכל החצי שנה האחרונה מאז שניפגשנו. ובכל פעם הוא שואל אותי מה עם החבר ואני עונה "מסובך..." אני מרגישה שהאהבה שלי לבן זוג שלי יורדת בעוד שהרגשות שלי לאקס הולכות ןמתעצמות...אני כל כך רוצה לחזור ולנסות עם האקס, אני יודעת שאם אני לא אעשה את זה אני אצטער על זה כל חיי, והפחד שהוא ימשיך הלאה מפחיד אותי. אני לא יודעת איך לסיים את הקשר עם הבן זוג שלי שמאוד אוהב אותי ואני החברה הראשונה שלו כך שהוא בכלל רגיש לכל מה שקשור לריבים ופרידות ממני אני כל כך מפחדת לפגוע בו כי באמת שלא מגיע לו ! הוא מתייחס אלי כמו למלכה ומאוד מעריץ אותי אבלאני מרגישה שאני צריכה להיות במקום אחר...אני מרגישה שאני מחפשת אותו על טעויות בשביל שיהיה לי תירוץ להיפרד ממנו ולחזור לאקס. אני יודעת שאין שום סיכוי בעולם שאני מספרת לו שאני עוזבת אותו בשביל גבר אחר. ואני יודעת שלעולם לא אעשה מעשה בגידה כל עוד שאני איתו.מה ואיך אעשה זאת מבלי לפגוע בבן הזוג?????
ד"ר אורן חסון
התלבטות
⌄
שירה יקרה,
את לא יכולה להיפרד מבן זוגך מבלי לפגוע בו, כל עוד הוא רוצה להמשיך את הקשר. אין דבר כזה. אבל אם את מרגישה שהקשר הזה לא נכון לך, את לא צריכה להישאר איתו רק ככדי שלא לפגוע בו. גם כי את פוגעת בעצמך, ואת מרגישה את זה עכשיו, וגם כי כנראה שלא תחזיקי מעמד, ובסופו של דבר זה יקרה ממילא, ועם ייסורי גסיסה קשים יותר.אבל אני חושב שהבעיה העיקרית שלך היא התלבטות. את לא יודעת מה נכון יותר לעשות, ומה יביא לך את האושר הנכסף. וכאן – אין ודאות. כך או כך, בכל מערכת זוגית, יש מהמורות, ותהיינה מדי פעם נפילות. זה יקרה לך כנראה עם כל אחד מהם. וכאשר זה יקרה, היי בטוחה שתחשבי שהנה עשית טעות, והיית צריכה לבחור את השני (אגב, כפי שקורה לך עכשיו). לכי עם האינטואיציות שלך, והיי מוכנה לזרום עם זה והיות הכי שלמה שאפשר עם בחירתך, כי זה מה שייתן לך את הסיכוי הכי טוב להצליח בכל דרך שתבחרי.אנא ראי גם את השאלה שמתחתייך, שבסופו של דבר היא די דומה.
שירה
התלבטות
⌄
אשתמש במידע הזה! תודה רבה