טיפול אישי בזוגיות: מתי לחזור?
y
15 שנים
⌄
אני נשואה כ15 שנה,בנותינו בנות 14,12,10 . עובדת בחוץ ומטפחת גם את המשפחה והבית ,בעלי שבע רצון מהטיפול בבית ,ואני שמחה בחריצות שלו ובפרנסה מבחינה זו הוא עולה על גברים רבים ואני טורחת לציין זאת בפניו. הבעיה היא בהתפרצויות זעם שלו שאינן צפויות כאשר לאחריהן אם אני עונה באופן הרבה יותר מתון ממנו הוא פוגע ומעליב ואחר כך מפסיק לדבר איתי לתקופה ארוכה.מכיון שהוא יודע שאני רגישה לבתי הצעירה(בגלל בעיות בריאות שיש לה ) הוא מפסיק לדבר גם איתה ובזמן זה הוא מעצים את הקשר שלו עם הבנות האחרות.בעבר הלכתי לייעוץ אישי,הוא די זלזל בכך ולא רצה להצטרף, ויישמתי את רב ההמלצות (חיזוקים ,תגובה מושכלת לבקורת ואף צעקות שלו ).ככל שנוקף הזמן הוא מתנהג בתקופות "הרעות" שלנו גרוע יותר בעיקר כלפי הבת הצעירה.יום אחד התפרצה בתי בבכי ושאלה "למה אבא לא אומר לי אפילו שלום ?? ואת....הוא מנשק ומחבק"? אמרתי שזו תקופה שתעבור וקויתי שהיא לא שמה לב.היא אמרה שזה קורה לו הרבה פעמים .והיא צודקת. כשניסיתי לדבר עימו התפרץ וטען שאני מסיתה. ה"שיחה" הזאת השתנה יחסו אל הקטנה ,אבל אני יודעת שזה יקרה שוב .וזו ההתנהלות:נחמדות-קושי שהוא נתקל בו-הטחת האשמות שלו כלפי - תגובה שלי ("זה לא נעים לי אני מאד משתדלת ...")-לגלוג ועלבונות שלו- כעס שלי -איום שלו שיעזוב אותי - וברוגז אררררוך שלו מולי ומול אחת הבנות בדרך כלל הקטנה-נסיונות פיוס שלי -והתרצות שלו אחרי שבוע שבועיים..מה עושים ?
ד"ר אורן חסון
כשהוא לא משיג את מה שהוא רוצה
⌄
Yיקרה,
שאלתך דומה באופן מפתיע לשאלה של חנה רז, 5 שאלות למטה (ראי תשובתי שם). את אפילו עשית צעד אחד ונכון נוסף, והלכת לטיפול לבדך, וקיבלת כלים. האם ראית שיפור בעת הטיפול האישי שלך? אני לא יודע כמה זמן היית בטיפול, וכמה זמן עבר מאז, אבל אם קיבלת כלים נכונים, ואם הם עבדו לך, אולי כדאי לשוב אליו. לא תמיד זה תהליך קצר מועד, ובעיקר כאשר הצד השני לא שש לשתף פעולה, ולפעמים נוטה דווקא "להעניש" אותך כשהוא לא משיג את מה שהוא רוצה. זה יכול להיות תהליך ממושך, גם אם לא בלתי אפשרי.