התמודדות עם מבוכה חברתית

תאריך פנייה: 22.10.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מדבם
פעם שניה שאני כותב אליך בנושא זה
22.10.2012 • 18:56

שלום
לך אני בחור כבר בן 21 קיימתי יחסים כבר כמה פעמים בחיים שלי ואני עדיין לא מבין למה אני עדיין נבהל ורגיש כשמדגדגים אותי ומסמיק כשאני מדבר על בנות או כשאני בחברתם הייתי אצל פסיכולוג וספרתי לו על כך והוא עוד אמר לי שזה בסדר והוא טען שזה שאני מסמיק זה חרדה חברתית אני לא מבין איך אני שונה מכל האחרים ואיך זה בדיוק בסדר אנשים מסתכלים עלי כאילו בחיים לא נגעתי בבחורה וזה מפריע לי במציאת עבודה ולמצוא בת זוג אנשים חושבים כאילו שאני בתול ואני רוצה להבין מה הבעיה שלי ואם יש פתרון בכלל ודרך אגב כשאני מנסה להסביר את זה לאנשים הם חושבים שאני מתבדח ורק אנשים שמכירים אותי מקרוב מבינים אותי

ד"ר אורן חסון
נקודת התחלה טובה
25.10.2012 • 18:37

מדבם יקר,
אני חושב שכאשר הפסיכולוג שלך אמר לך "שזה בסדר", הוא התכוון לכך שאתה לא לבד, שיש עוד אנשים שזה קורה להם, אולי אפילו שזה נורמלי לכולם, גם אם אנשים רבים מצליחים להתגבר על המבוכה בקלות רבה יותר (אבל היא נורמלית וקיימת אצל כולם), ואולי בעיקר הוא התכוון גם לכך שיש לזה פתרונות, אם תחפש אותם ואם תהיה מוכן להשקיע כדי להתגבר על הדברים הללו.ומעניין מה שאמרת, שכאשר אתה מנסה להסביר לאנשים והם חושבים שאתה מתבדח, אז אולי הם לא רואים אותך "כאילו בחיים לא נגעת בבחורה" אלא כבחור רגיל לגמרי. אז אולי זה יותר בראש שלך מאשר בראש של אחרים שרואים אותך. ולפחות, זה אומר שלא רואים זאת עליך מייד. זו נקודת התחלה טובה, שאמורה לומר לך שאולי אתה צריך לפחד פחות, ולטפל בזה כדי שתוכל להניח את הפחדים הללו מאחוריך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083