טיפוח אגו בזוגיות: איך לפתור בעיות?
אלונה
הגיינה והרגל
⌄
ד"ר שלום,
כשהכרתי את בן זוגי(32) לפני כ7 שנים היינו ידידים טובים. הוא היה גבר מטופח, תמיד היה מבושם מקולח ומגולח.כל זאת כנראה מאחר והיה לבד. מאז שהתחלנו לצאת(לפני 3 שנים) חלה התדרדרות במצב.הפסיק להיות אכפת לו מזה וזה ממש מפריע לי. לדוג' הוא לא מצחצח שיניים בצורה נורמלית וסובל מריח רע מהפה, לעיתים הוא פשוט שוכח לשים דאורדוראנט, הוא לא מטפל בבעיות עור שיש לו, וכו. זה לא נעים לי, במיוחד שדברים אלו חשובים לי באופן מיוחד, אני אשה אסטתית מאד ומטופחת מעל ומעבר.כשאני מעירה לו על זה הוא כועס, ואומר שלא ארד לו לחיים או שאם זה מפריע לי שלא אתקרב אליו.כנראה הוא נפגע אך מה אעשה? נמאס לי להעיר לו כמו לילד קטן אז פשוט הפסקתי. אבל זה עדיין מפריע..מפחדת שזה יפגע במשיכה המינית כלפיו. מה אתה מציע לעשות?
תודה רבה רבה
ד"ר אורן חסון
לטפח את האגו שלו במקביל?
⌄
אלונה יקרה,
אולי את צריכה באמת להקשיב לו, וכאשר הוא אומר לך לא להתקרב אליו, את באמת צריכה לא להתקרב אליו. הקושי, אבל, הוא שאולי זה לא ישכנע אותו אלא ירחיק את שניכם רגשית זה מזה. את צריכה אמירה חזקה יותר מכפי שאת אומרת, כדי שיבין עד כמה העניין רציני. הוא כנראה לא מאמין לך, או מאמין, אבל נפגע והאגו שלו לא מאפשר לו "להיכנע לתכתיבים". אם זה נכון, וסביר שזה נכון, אז אולי אפשר לעשות זאת בדרכים יפות יותר מאשר ביקורת. אם תביני שהבעיה היא אגו, ואם את מוכנה שלא להיכנס למשחקי אגו מקביל משלך אלא באמת רוצה לפתור את זה יותר מכל, אולי במקביל לבקשה שלך, גם לטפח את האגו שלו, כדי שלא ירגיש רע מדי עם עצמו. למשל, כדאי שתגררי אותו מדי פעם למקלחת איתך, או לצחצוח שיניים, כפתיח לסקס, למשל. כלומר, "אני רוצה להכנס איתך למיטה, אבל לפני זה אתה בא איתי". את לא חייבת לענות לשאלות, אבל לגרור אותו, עם חיבה ואהבה, למקלחת לצחצוח שניים, למשל. כל זה, במקום לשלוח אותו לצחצח שניים כשהוא מתקרב אליך מיוזמתו. כך שאת גם מחזקת את האגו במקביל לבקשה המפורשת שלך. ולתת חיזוקים חיוביים כאשר הוא מטפל בעצמו מיוזמתו.