אפשרויות להתמודדות עם זוגיות

תאריך פנייה: 28.09.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
פופאי
משבר בזוגיות
28.09.2013 • 10:34

אני נשואה 25 שנה ולבעל שלי יש תקופות שתיקה כמו במנזר יש לנו שלושה ילדים הגדול מחוץ לבית כרגע השני בצבא ועוד אחד בתיכון. משהו קטן יכול להצית אותו בגלל דברים שנצברו והוא לא טרח לעלות אותם .לפעמים אני מרגישה שרק אני רוצה לדבר ורק לי אכפת מהקשר .יוצא ונכנס מהבית לא אומר שלום כבר נשיקת בוקר טוב לא קיבלתי הרבה זמן. כל מיני חברים שהיו לנו נעלמו כי על כל אחד ישלו ביקורת לא רוצה לצאת גם לא לבית קפה שלא לדבר על טיולים ונסיעות לחול. כשאני טסה עם מישהו אחר אחות הורים אזהוא גם כועס . יש תחושה שהכל מתחיל ונגמר בכסף .אני מרגישה חנוקה .את חשבונות הבנק הפרדנו למרות שגם זה לא משהו לא נתן שקט. רוצה לציין שהוא ראה התנהגות כזאת מאבא שלו ולצערי למרות שיש לו הרבה טענות נגדו הוא עושה את אותן טעויות . ומה שלא בא לי זה להיות כמו אמא שלו. ליעוץ הוא לא מוכן ללכת לדבר הוא לא מדבר רוב היום הוא מול הטלויזיה או נרדם מולה . מה עושים אני מרגישה לפני פיצוץ. תודה

ד"ר אורן חסון
לא לעצור את החיים
29.09.2013 • 23:16

פופאי יקרה,
אני חושש שקיימות ארבע אפשרויות (ואולי יש עוד שאני מחמיץ). האחת היא להשאיר את הדברים כמו שהם, אבל כנראה שאת הולכת ומאבדת את היכולת להישאר במצב הזה. השנייה היא להיפרד, ואני לא בטוח שזה מה שאת רוצה לעשות. שתי הריאליות ביותר עבורך, כך נראה לי, הן (שלוש) או ללכת לייעוץ בלעדיו, ולנסות ללמוד להשפיע לבדך לא רק על עצמך ועל בריאותך הנפשית, אלא אולי גם עליו, בעקיפין, ודרך זה לשפר גם את מצבך, או (ארבע), לוותר על כל העניין, ולחיות את חייך - עם המשפחה שלך, עם חברות, ועם חיי תרבות וחברה משלך, בלעדיו, אלא אם ירצה להצטרף למשהו מהדברים שתרצי. אולי, אם תהיי מספיק נחמדה אליו למרות שהוא מחמיץ פנים וביקורתי, אולי הוא יסכים לבוא לחלק מהדברים, בעיקר אם משהו מהם יתאים גם לו - גם אם יגיד לך שהכל רע. זו אפשרות. כך או כך, אפשרות רביעית זו אומרת: אל תעצרי את החיים שלך בגללו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083