טינה והימורים: יעוץ זוגי

תאריך פנייה: 24.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רז
עזרה
24.11.2005 • 11:33

שלום רב
לך ותודה על הפשרות להתייעץבעקבות זוגיות לא טובה ונעימה ומתחשבת ומכבדת החלטנו בעלי ואני לקחת הפסקה אנו נשואים 7 שנים ויש לנו 3 ילדים קטנים. בשנים האחרונות היו לנו מריבות קשות ותקופות ארוכות של כעס וטינה מצידי כלפיו. רוב הטיעונים היו על בסיס"חוסר התחשבות ואמפטיה לאישה שאפילו אם לא התחתנת איתה מתוך אהבה גדולה, הרי אתה איש טוב ונדיב לכולם למה שלא תנהג כך גם כלפיי"הימים היו קשים והלילות גם וחשתי בדידות רבה בהתייחס גם לעובדה שלא שיתפתי אף אחד עד היום במצבי וגם לעובדה שההריונות והלידות והאינטנסיביות של החיים.....וגם חוסר יכולת שלו להפגין אהבה והערכה. לאור כל זאת החלטנו על הפסקה מתוך כוונה שלי שנחסר לו מאד וגם אולי המרחק מאיתנו כולם יגרום לו לקבל פורפורציה על מה שיש לו ועל הדרישות המאד לא גבוהות שלי ממנו."תמיכה, אמפטיה והתחשבות אמיתית למי ששותפה לך לחיים ואוהבת אותך אף שלעיתים קרובות כועסת וממורמרת עליך"הריחוק מאד קשה לי ואני פתאום גם מבינה שיש סיכוי אולי שירגיש כמו שאני צופה אבל יש גם סיכון שיהייה לו טוב וחיים חדשים שקורצים לו בלי אישה כעסנית וממורמרת. ואולי אפילו מישהי אחרת.מכבידה עלי המחשבה שכמו הבאתי את זה על עצמי וכאילו שכחתי שהיה לנו מאד קשה ואני כבר רוצה להציע שדי ו"פוס" ומספיק.האם תוכל לומר משהו על מה שהיצגתי בפניך? אולי משהו ? היינו בסדרת מפגשים זוגיים של תקשורת אמפטית לא אלימה וכנראהלא עזר

ד"ר אורן חסון
טינה והימורים
26.11.2005 • 02:18

רז יקרה,
מה שעשית זה לקחת הימור לא פשוט. חשבת שאם הוא "ייקח מרחק" ממך ומהילדים, הוא יבין כמה אתה חסרים לו, והוא יהיה מוכן לחזור כשהוא שונה. אבל, כפי שאת אומרת נכון, בהחלט יכול להיות שאת נותנת לו לגיטימציה להתחיל לחשוב על החיים שאחרי, ואפילו להתנסות בהם, ואולי לראות שזה טוב.לא רק את שומרת לו טינה. חוסר ההתחשבות שלו, וחוסר האמפתיה, וחוסר היכולת להפגין אהבה, מצביע גם על טינה שלו. הקושי העיקרי שלך הוא בציפיות ממנו. את אומרת שהדרישות שלך ממנו הן מאד לא גבוהות, וזה לא לגמרי נכון. את מצפה ממנו לעשות שינוי רגשי (להפסיק את הטינה כלפייך, על שאת 'לעיתים קרובות כועסת וממורמרת", ולאהוב אותך יותר), ושבעקבותיו יבוא גם שינוי מעשי. את השינוי הרגשי קשה לו לעשות.מפגשים זוגיים על תקשורת אמפתית ולא אלימה (סדנה, אני מניח), כנראה שלא מספיקים במקרה שלכם. צריך ללמוד להסיר ולקלף את משקעי הטינה על-ידי בניית אמון הדדי, וזה תהליך שגם את וגם הוא צריכים לעשות, כדי להקל זה על זו לשתף פעולה, ולהיות חברים. ומכיוון שלא הצלחתם לעשות זאת לבדכם, יש לבדוק את האפשרות לעשות זאת בעזרת יעוץ זוגי. וגם אם זה יהיה מאוחר מדי לזוגיות הזו, יכול להיות שתלמדו דברים חשובים לזוגיות הבאה שלכם. אני לא אומר זאת כדי לרפות את ידייך, אלא כדי לחזק את ידייך בהליכה ליעוץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083