טיול גדול מול אהבה - מה לבחור?

תאריך פנייה: 06.09.2015 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רומי
חבר סיים צבא
06.09.2015 • 17:33

היי אני מעוד אשמח לשמוע אם מישהיא עברה את המצב הזה אבל יש לי חבר 3 חודשים אנחנו בני 23 יש לנו חברות מדהימה ואנחנו מאוד אוהבים אחד את השני ...
אני סטודנטית והוא היה קצין והשתחרר עכשיו עוד שנה הוא מתחיל לימוד ...
בחצי שמה הקרובה הוא רוצה לנסוע לטיול אחרי צבא , ההינו מאוד רוצים לנסוע ביחד אבל אני כרגע בלימודים ..
כול מחשבה שלו ושלי על הנסיעה גורמות לנו הרגשה מאוד רעה ... (היה עכשיו שבועיים שההינו בחול כל אחד לבד ) ומאוד התגעגענו וכבר רצינו להתראות ...
אז מה עושים ?? אני מאוד רוצה שהוא הסע לטיול אני לא רוצה שיש רגיש שהוא מפספס את החוויה הזאת מצד שני אנחנו יודעים אנחנו רוצים להיות ביחד ולא לראות אחד את השני חצי שנה
בקיצור זה הסיפור שלי ההיתי שמחה אם משהו שעבר את זה ויודע מה הדבר הכי טוב לעשות ??

ד"ר אורן חסון
הטיול הגדול - החיים לרגע בצד.
08.09.2015 • 20:10

רומי יקרה,
זה מצב נפוץ. אנשים חולמים על הטיול הגדול, ובאמצע, רגע לפני או כמה שנים לפני, התאהבו, והשאלה היא על איזה חלום לוותר, אם בכלל - או את איזה מהשניים לסכן. יש מי שמוותר על הטיול, ויש מי שמוכן לשים את האהבה על כף המאזניים. אחת הסיבות היא זו שבגיל הזה העתיד עדיין לא ברור. הדרך המקצועית והכלכלית עדיין אינה ברורה, ולכן קל יותר להניח הצידה בשלב הזה את המחשבה על מחוייבות לכל החיים. ולפעמים, וגם זה קורה, קיימת גם המחשבה על האפשרות להניח את האהבה בצד על מנת להתנסות, מתוך ההנחה ששם, רחוק, אלו הם כאילו חיים אחרים, ואז אפשר לחזור מחדש כאשר משאירים בחו"ל את הג'וקים המטרידים הקשורים לשאלה "איך אפשר להתחייב אם עוד לא התנסית מספיק?". כל אחד עם העניינים והצרכים שלו, ולכל אחד סיבות כאלו או אחרות משלו, לפני "החזרה לחיים". רבים מרגישים שהחיים המחייבים יתחילו רק לאחר הטיול הגדול, אם כי יש שמרגישים שגם אז עדיין לא, אלא רק לאחר לימודים ותחילת קריירה.אני יודע שלא עזרתי לך. רק עזרתי קצת "לנרמל" את העניין. לפעמים טיול שכזה יכול לפרק קשר זוגי, ולפעמים להראות לשני הצדדים עד כמה הקשר חזק, שיכול לשרוד היטב גם פרידה שכזו. לא אוכל לומר לך מי מכם צודק, ומה נכון לעשות. לפי דברייך הוא מאד רוצה לצאת. את חוששת כי יש בזה סיכון, והוא חושש פחות. את שוקלת להפסיק לימודים למען האהבה, אני רק לא בטוח עד כמה את רצינית בזה, או עד כמה הוא רוצה שתעשי זאת. ויש לזכור שלפעמים מריבה על הנושא הזה מזיקה עוד יותר. ואני יודע שגם האמירה הזו לא מקלה עליך. אתם יודעים מה האופציות, וצריכים להחליט בהתאם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רומי
הטיול הגדול
09.09.2015 • 18:30

דבר ראשון המון תודות נפלו לי כמה אסימונים ממה שכתבת , אנחנו באמת בגיל כזה ששום דבר לו יציב לימודים עבודות חדשות אנשים חדשים .. מה שאני חושבת שדווקא מחזיק אותנו שיש לנו אחד את השני .. נכון זאת תקופה מהממת אבל גם מלאת שינוים כמו טיול אחרי צבא בחירת איזור לימודים וקבלה לאונברסיטה , איך שאני רואה את זה כדי לשמר זוגיות בתקופה כזאת צריך לעשות לא מאט וויתורים שכם יכולים להשפיע על העתיד לדוגמה אני אלמד בתא והוא בבאר שבע , בקיצור זה מחלק הדוגמאות .. אז אני קצת מבולבלת השקעה במערכת יחסים בתקופה כזאת היא כדאית .. או שהיא מעכבת את ההתפתחות המקצועית שלך ... ואם יש אופציה לשלב ובלי פגועה בכלום מה שלא נראה לי

ד"ר אורן חסון
קדימה אחר-כך?
13.09.2015 • 12:41

רומי יקרה,
את צודקת. זה מבלבל, ואיך אפשר לדעת מה נכון ומה לא? ואיך אפשר לדעת לאן דברים יתפתחו? - מה עוד שיש לא מעט סיבות שעלולות להקשות בדרך, שאתם רק בתחילתה.לכן, אולי הנכון ביותר בשלב הזה של חייכם הוא לפעול לפי מה שמתאים לךעכשיו, ואולי רק בעוד שלוש שנים, ואולי קצת קודם או קצת אחר כך להתחיל לחשוב ברצינות קדימה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083