החלטה על ילדים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 06.09.2015 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
עדי
ערב טוב
07.09.2015 • 00:01

יצאתי עם מישהו 5 חוד'. הוא עם ילדים ולא רצה עוד ילדים.למרות זאת המשכתי. לפני כמה חוד' סיים את הקשר. רק אחרי שלחצתי נעשתה שיחת סיכום כאשר במשך חודש היתה התרחקות. כשניסתי לדבר איתו טען שזה מחוסר זמן ואז בא עם הסיום הזה.בהתחלה טען שאני פגעתי בו ושאני סיימתי את הקשר. לא היה מובן לי איך ולא רצה לפרט..אחר כך אמר שהסיבה היא בגלל שאני רוצה ילדים והוא לא וכשהתחלנו להרגיש יותר זה לזו העדיף להפסיק.אני יודעת שיש לו כבר מישהי אחרת.ניסיתי לדבר איתו שוב כדי לסגור לעצמי קצוות.הוא באותו טיעון. ו"לא זוכר" במה פגעתי בו ולמה טען שאני זו שסיימתי.מרגיש לי שאין לי פה אמת. מה לעשות? לא מליחה להמשיך ככה...תודה

ד"ר אורן חסון
ילדים
08.09.2015 • 20:12

עדי יקרה,
לא הבנתי ממך משהו חשוב: האם את מוכנה להישאר איתו גם מבלי שתביאו ילדים?נראה לפי דברייך שהוא מאד ברור בעניין הזה. אם את מוכנה לזה, כדאי היה שתגידי לו, בתקווה שזה לא מאוחר מדי. כי כל עוד לא אמרת לו, סביר שהוא, מבחינתו, מבין שבעצם אין לכם סיכוי להיות ביחד, כי לך זה לא יתאים. ואם את לא מוכנה לוותר על האפשרות להביא ילדים, אז מה גורם לך להשלות את עצמך כאילו שהוא ישנה את דעתו? למה את מנסה בכל זאת? כמו שזה נראה, הוא מוכן לוותר עליך ובלבד שלא להביא עוד ילד לעולם. זו יכולה להיות החלטה מטעמים משפחתיים (כלומר, שקשורה לקשר בינו לבין ילדיו, למשל), או כלכליים, או של אי הרצון למחוייבות זוגית בשלב זה של חייו, אבל זוהי ההחלטה שלו. האם אני טועה?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עדי
ילדים
24.09.2015 • 09:48

תודה על המענה.לי נראה שסיום הקשר לא היה על בסיס הסיבה של הילדים. כאילו מרגישה שלא נאמרה לי האמת כולה, במיוחד כשכשאר סיים עשה את זה כמו שכתבתי - בצורה של התנתקות ודיברנו רק לאחר שממש דרשתי שיחה. המסרים שקיבלתי בשיחה היו סותרים - שפגעתי בו (לא רצה להגיד על מה), אחר כך טען שזה לא רק בגלל זה, אלא רק בגלל עניין הילדים, טען שאני סיימתי כשאין שביב אמת בזה...לא מבינה.יצאתי מבולבלת.

ד"ר אורן חסון
חשוב לא פחות
01.10.2015 • 19:18

עדי יקרה,
בהחלט יתכן שאת צודקת, ועניין הילדים היה רק סיבה הנראית לעין, או תרוץ יעיל. זה שאת לא מבינה, זה דבר טבעי כשהצד השני אינו גלוי. הקושי אינו בכך שאת לא מבינה, אלא בשאלה איך מתמודדים עם זה. אני מקווה שתניחי לזה, מתוך ההבנה שכאשר לא מספרים לך את כל האמת, את לא יכולה לדעת אותה. זה המצב. ואז את נשארת להתמודד עם האכזבה... צר לי. דברים כאלה קורים. את צריכה לחפש את האושר שלך במקום שהוא ישנו. עם האיש הזה, גם אם היו דברים שמצאו חן בעינייך, את רואה שזה לא מספיק. צריך משהו אחר. ואולי אפילו כדאי להתחשב בכך שהמשהו האחר הזה הוא אפילו חשוב יותר, או לפחות - חשוב לא פחות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083