היא רוצה לחזור? מה לעשות?

תאריך פנייה: 11.08.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאור
האם יש סיכוי
11.08.2006 • 15:27

שלום
ד"ר אורון חסון אני קורא כמעט את כל התשובות שלך ואני נהנה מהם מאדאני גרוש כ- 3 שניים אני בן 35 גרושתי בת 30 +ילדה בת 5 .הינו נשואים 6 שניים + 3 שניים חברות .לפני 3 שניים גרושתי הרגישה שהקשר בינינו מוצא. אין לנו מספיק תקשורת טובה. היא כבר לא אוהבת אותי כמו פעם .והיא כבר מתלבטת שנתיים האם להתגרש ,עליי לציין שידוע לי בוודאות שלא היה לאישתי קשר אחר באותה תקופה ,אני לא הסכמתי להתגרש ועשיתי הכל כדאי שאישתי תישאר איתי ( ליעוץ נישואים לא הלכנו כי אישתי ביקשה כמה פעמים בעבר לגשת ליעוץ מקצועי ואני סירבתי לא חשבתי שהבעיה כל כך קשה בינינו וכשרציתי כבר היה מאוחר מבחינתה )כל תחנוני לא להתגרש לא עזרו היה הלם גדול מהגירושים חברים ,,משפחה,, המשבר לנשואים לדעתי התחילו עם כניסתנו לדירה החדשה שרכשנו ,חובות כספיים כבדים משכנתא ענקית ומינוסים גדולים בבנק.הינו מאד טרודים במצב הכספי שלנו ולא שמנו לב למצב היחסים בנינו עליי לציין גם שבאותה תקפה כמעט ולא היו לנו יחסי מין ,(אישתי גם אף פעם לא התלהבה מסקס) התגרשנו בעצב רב ונישארנו בקשר טוב בשביל הילדה .המצב כרגע הוא שאני חי בדירה שקניתי מכספי ( הדירה המשותפת נמכרה ) מאד חופשי ומשוחרר ,המצב הכלכלי שלי השתפר מאד, ואינני יודע מינוסים בבנק מאז הגירושים. יש לי גם קשריים עם נשים אבל לא רציניים ,לאורך כל ה- 3 שניים שאני גרוש לא הפסקתי לחשוב על גרושתי שחוץ מזה שהיא אישה מאד מושכת ויפה היא גם טובת לב ואיכפתית .ותמיד רציתי שתחזור אליי,גרושתי לעומת זאת נימצאת במצב כלכלי לא טוב ,גרה בדירה שכורה ועלובה ,וחיי יום יום קשים ,ובמקום עבודה שאיננה אוהבת, היה לה חבר לפני שנתיים למשך כמה חודשים והם ניפרדו.ומאז היא לא מוכנה לישמוע על חבר חדש,בזמן האחרון גרושתי הפתיעה אותי ואמרה לי שהיא כן מעוניינת לחיות איתי שוב ואפילו לעבור לדירתי אני כמובן רוצה אבל מאד חושש עליי לציין שמאז הגירושים לא היתה שום קירבה גופנית בינינו בילינו הרבה ביחד אם הילדה טיולים ,,,גרושתי יודעת שאני עדיין אוהב אותה מימנה לא שמעתי הצהרה דומה .ושאלותיי הם :1 מפריע \מטריד אותי מאד שגרושתי היתה אם אחר במיטה ( אל תצחק )2 האם גרושתי רוצה לשפר את מצבה הכלכלי ( עליי לציין שהיא אישה טובה ולא נצלנית )?3 איך אפשר פתאם לאחר 3 שניים של ניתוק גופני להתקרב אחד לשני4 האם יש סיכוי לאיחוד הזה ?אשמח אם תענה לי במהרה אנו מתכוונים לגור ביחד בקרוב מאד ושנת הלימודים של הילדה מתחילהתודה

ד"ר אורן חסון
אתה אוהב אותה? היא רוצה לחזור? - כן
13.08.2006 • 16:54

ליאור יקר,
כל השאלות שאתה שואל, הן שאלות מאד טבעיות, והיה מוזר לולא היית שואל אותן. השאלה היא רק א. מה אתה רוצה שיקרה ועד כמה זה חשוב לך, ב. מהן התשובות שאתה נותן לעצמך, וג. עד כמה הן ממשיכות להטריד אותך גם לאחר שאתה נותן לעצמך תשובות. אני לא יכול לומר לך מהן הסיבות העקריות שבגללן היא חוזרת אליך. סביר להניח שהכל נכון. ואם אתה אוהב אותה, הדבר הנכון שאתה יכול לעשות, והכי חשוב, הוא להיות נדיב כלפיה. בודאי כשטוב לכם, אבל גם ובעיקר ברגעי משבר. צריך ללמוד שלא לכעוס, וצריך ללמוד, בעזרת מודעות והבנה מוקדמת שזה יכול לקרות לך, שלא לשמור לה טינה, ולא לחשוד בה שמא היא עומדת לעזוב אותך בכל רגע. הנדיבות שלך ברגעים כאלה, יכולה לחזק את הרצון שלה באופן ששום דבר אחר ממה שתעשה, לא יעשה. סביר שהיא תרגיש שלא בנוח, סביר שהיא תרגיש בעמדת נחיתות וכאילו היא שבה אליך מנקודת חולשה. אם אתה רוצה שזה יצליח, השתדל שלא לתת לה את התחושה שזה המצב, ובודאי לא שאתה חושב כך. השתדל להביע את הצדדים האופטימיים שלך, ואת השמחה שלך לחזרתכם להיות ביחד.כי זה מה שאתה רוצה.ובאשר לניתוק הגופני, תנו לרומנטיקה לעבוד. צרו תנאים או מקומות שבהם תוכלו להיות לבדכם לזמן מה, כמו שקיעה ליד הים, קפה או מסעדה של כריות, בבית לאור נרות, סופשבוע בצימרלבד, אם אתם יכולים. אתם צריכים סבלנות, ובלי לחץ, גם כדי שהיא לא תרגיש שהיא מנסה לפתות אותך למען טובות הנאה (כי גם לה זה יכול לא לעשות טוב). ובצד זה חשוב שהיא תרגיש שאתה באמת רוצה אותה.ואם שניכם לא מצליחים להתגבר על המשקעים, לכו ליעוץ זוגי שיעזור לכם לעשות זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083