בטחון זוגי ובטחון כלכלי

תאריך פנייה: 24.09.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
אהבה 3
24.09.2005 • 21:50

ד"ר חסון היקר
אתה באמת רב רגישות ואהבת החיים באופן יוצא דופן.אנירוצה להודות לך, כיוון שבעידן ובסביבה שלי, התגובה לסיטואציה כמו השלי היא בדרך כלל, אם הוא לא מתחייב למה את מבזבזת את זמנך...אך כנראה שהרבה מהתגובות שאני מקבלת אכן נובעות ממה שאני מקרינה. לעיתים תופס אותי הייאוש ואומר לי שזה לעולם לא יקרה ואני אמצא את עצמי עם לב שבור, רווקה בודדה (גרושה ליתר דיוק), וערירית. המצב הזה דוחף אותי לפעול באופן נואש וקיצוני...אמנם אחרי הפרידה האחרונה עברו כמה חודשים שבהם הבטחנו אחד לשני לאהוב בלי להשליך על היחסים חרדות לעתיד והיחסים השתפרו פלאים.כשהנושא עולה בתור אנקדוטה לא אישית, אנו יכולים להתלוצץ על זוגיות וילדים ולהתייחס אליהם כדבר לגיטימי בחיים ולא כאל דבר מאיים.אכן כבר מלאו לבן זוגי 40 שנה, ואני חשה שהוא כן נמשך לנושא ושהפחדים שלו נובעים בעיקר ממעמד סוציו אקונומי לא מספק. כמו כן אני יודעת שהוא גדל בתנאים כלכליים קשים ומן הסתם היה רוצה להעניק לעצמו ולמשפחתו תנאים טובים יותר.קשה עליי תחושת ההמתנה כשלמעשה אין שום הבטחה ממשית שהדבר יקרה, ולעיתים אני סובלת מתחושת בדידות וגעגועים . כמו כן יש לי נטיות דתיות ואני אף חשה שמצבי אינו 'מכובד'...אני אנסה כפי שאתה מציע לחזק את האמונה וההרגשה שבתוכי שזה אכן יקרה ולתת לזה להקרין החוצה בלי צורך בחיזוקים ואישורים ממנו.אני מודה לך על ההקשבה והתמיכהשבוע טוביעל

ד"ר אורן חסון
בטחון זוגי ובטחון כלכלי
27.09.2005 • 11:25

יעל יקרה,
בהחלט יכול להיות שעלית על דבר מאד חשוב: המעמד הסוציואקונומי שלו, והתנאים הכלכליים שבהם הוא גדל. אין ספק שנסיון העבר בנושא הזה יכול לגרום לו לחרדות, ולתחושה שהוא רוצה לחסוך מהילדים שלו את הלחצים שעברו עליו. כאן, על שניכם לדעת להפיג את החרדות הללו, ולנסות לראות אם ואיך ייראה העתיד שלכם מבחינה כלכלית וחברתית. ככל שהידוע יהיה רב יותר, ושהבטחון שגם לאהבה וליחסים שלכם יש משמעות רבה בבניית תא משפחתי בריא, יהיה קל יותר.יכול להיות, אגב, שהמעמדי הכלכלי שלו משפיע גם על ההערכה העצמית שלו, ועל הבטחון שלו שתהיי איתו לא רק בטוב, אלא גם ברע. וככל שתקריני יותר בטחון בקשר, כך יהיה לו קל יותר גם בעניין הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083