בטחון בזוגיות: מדוע 'פרפרים בבטן' פוחתים
אוהבת
מהי בעצם אהבה?
⌄
שלום,
אני בחורה בת 30, חברי גדול ממני בכמה שנים, אנו נמצאים יחד כמעט שנה וגם גרים יחדכבר כמה חודשים, יש לנו לדעתי קשר מדהים, יש בו הרבה הבנה, חיבה הרבה הדדיותעזרה אחד לשני, אנו מדברים על הכל בצורה כל כך פתוחה וגלויה ובאמת משתדלים שלאלריב אלא לדבר על מה שמפריע.אנו אוהבים אחד את השני מכל הלב, לאחרונה פתחתי מול חברי כי אני מרגישה מוכנהלעבור לשלב הבא (חתונה), הרי שנינו כבר לא ילדים ולדעתי בכל אופן בגיל מסויים כבר יודעיםמה רוצים ואם זה לא היה טוב, אז לא היינו נשארים עד היום יחד...הוא מצידו טוען כי אני עברתי הרבה יותר מערכות יחסים ארוכות ממנו והוא צריך עוד קצת זמן...בשבילו הכל חדש.. עוד דבר ששנינו מרגישים זה שאנו לא מאוהבים בטירוף אחד בשני כמושהתאהבנו בגיל 20 לדוגמא.אם זה נורמלי? מפני שאני חושבת שאפילו שאין פרפרים באוויר, יש מספיק אהבה לשנינו בלבואנו מאוד מכבדים ואוהבים אחד את השני ויש לנו הרבה דברים טובים שאין לזוגות אחרים.אני ממש אבל ממש לא רוצה ללחוץ עליו לגבי חתונה כי אני באמת רוצה שזה יגיע לו ממקום נקיובטוח והכי חשוב מהלב ולא מסביבה לוחצת (הורים שלי ושלו וכו').מה עושים?
ד"ר אורן חסון
אהבה היא בעיקר הנכונות למחוייבות
⌄
אוהבת יקרה,
באורח מוזר, דווקא הבטחון בזוגיות טובה, מקטין את תחושת ה"פרפרים בבטן", כי אלה נובעים במידה רבה מחוסר הבטחון שהוא/היא ירצו אותנו גם מחר. ותחושת ההתגלות בכל פעם מחדש, לאחר חוסר הוודאות שהיה לנו קודם, היא שמעצימה את תחושת האושר. כך שאולי הזוגיות שלכם דווקא בריאה וטובה, וטוב שאתם לא מרגישים זאת כ"אהבה בטרוף". אם תיזכרי טוב בטרוף של פעם, הוא נבע מהרבה חוסר בטחון. מה שזה אומר הוא שאתם, ככל הנראה, מוכנים יותר הפעם, אם לא תחשבו שאתם זקוקים לטרוף.אלא שמצד שני, הבחור הוא באמצע שנות השלושים שלו, ועדיין מרגיש לא בשל, זה נשמע... ככה. האם זה משום שהוא באמת חרד ממחוייבות, או משום שהוא חרד ממחוייבות איתך? אבל צריך לקחת בחשבון שאתם רק שנה ביחד. זה בסדר לאפשר לו עוד זמן, אבל אם זה יימשך כך, ויהיה לו קשה להתחייב, הייתי ממליץ לך את אחת משתי האפשרויות הבאות:האחת, יעוץ זוגי, שבו תוכלו לחשוף את הפחדים ואת התקוות, ולהבין לאן אתם הולכים, ולדעת להשלים עם הכיוון שתחליטו עליו.השניה, אם הוא לא בענייני יעוץ זוגי, היא ללכת לבד ליועץ זוגי, כדי לקבל פרספקטיבה מבחוץ על הזוגיות שלך, וללמוד, דרך ההשפעה התקשורתית שלך עליו, מה את יכולה לעשות מהצד שלך כדי להקל עליו לעבור "לשלב הבא".