ויכוח כוחני בזוגיות
מיטל
חוסר אמון בלי סיבה
⌄
שלום
ד״ר,
יש לי שאלה.. אני ובן זוגי חזרנו השבוע להיות ביחד אחרי פרידה של חודש וחצי.. לפני הפרידה היינו ביחד שנה וחצי.. יש לי בעיה- יש לי חוסר אמון נוראי כלפיו.. לא תפסתי אותו מתישהו עושה משהו לא בסדר, בגידה.. כלום.. המקסימום זה נשיקה עם מישהי וכשהיינו בתקופה של נתק.. הוא לא נותן לי לחטט לו בפלאפון, מבחינתו זה לחלוטין מחוץ לתחום!!! וזה לא שאני מחפשת לחטט לו, פשוט מוזר לי שהוא מתנהג בכזאת אובססיה לפלאפון.. לכל דבר יש קודים ומליון סיסמאות.. הוא לא טיפוס שיתקשר כמה פעמים ביום, הוא ידבר איתי אחת ליום בערך אבל ישלח כמה הודעות במהלך היום.. הוא בעל אגו וגאווה.. יש מלא בנות שרוצות אותו והוא יודע את זה.. יכול להיות שזה מה שגורם לי להיות חסרת ביטחון בקשר הזה? אני כל הזמן מפחדת שהוא בקשרים עם עוד בנות מלבדי, שהוא לא אומר שיש לו חברה וכאלה.. וגם בעבודה שלו יש המון בנות צעירות ויפות וזה מפחיד אותי.. מה עלי לעשות? אגב, הוא בן 23 ואני 21.. תודה מראש (:
ד"ר אורן חסון
ויכוח כוחני
⌄
מיטל יקרה,
בהחלט יכול להיות שזה מפחיד אותך. בעצם, כנראה שלא "יכול להיות", כי גם את יודעת בודאות שזה מפחיד אותך. האם בצדק או שלא בצדק? אני לא יודע. יתכן מאד שעניין הפלאפון שלו הפך לויכוח כוחני ביניכם, הקשור לשליטה בזוגיות, ועל מי חזק יותר ומי חלש יותר, יותר מאשר משהו שהוא רוצה להסתיר. ולכן זה הפך לעניין "עקרוני". ככל שתדברו יותר, ואולי גם ככל שתפחדי פחות להראות "חולשה" (כלומר, את הצורך שלך בו) ולכן תוכלי לומר שההסתרה פוגעת בך - אבל ללאדרישהשיעשה משהו, וככל שתהיו קרובים יותר, יתכן מאד שיותר ויותר הוא יהיה מוכן להיפתח בפנייך ולסגור פחות. יתכן מאד שתוכלי להשיג הרבה יותר דווקא כשאת פגיעה יותר, מאשר כאשר את תובעת יותר.