טוטליות בקשר: מדוע זה לא תמיד טוב
baby
מה שנאר אחרי פרידה
⌄
מנסה לשקם את הביטחון עם שיחות פסיכולוגיות מדי שבוע אך מרגישה שזה לחינם זה לא עוזר לי כל כך גם ההערכה העצמית שלי על הפנים ואני פוחדת באופן כללי מכל סוג של קשר
ד"ר אורן חסון
החיפוש העקר אחר הטוטלי
⌄
בייבי יקרה,
להיות טוטלי זה לא תמיד טוב, כי להיות טוטלי זה יכול להיות גם מאד מפחיד, ומעורר חרדות מפני היום שאחרי הפרידה מבן הזוג. החרדות האלו לא עוזרות לייצב את הקשר, בשל הצורך המתמיד לבדוק. כך שגם אם תמצאי גבר "טוטלי" והוא ירצה בך, זה לא אומר שהטוטליות הזו תהיה בהכרח יציבה. לעיתים קרובות מה שנראה טוטלי בתחילת הקשר, משתנה מהר בהמשך, ודווקא קשרים שנבנים לאט, ונראים רחוק מטוטליים, יכולים להימשך לאורך זמן ולהיות בטוחים יותר.את זקוקה לטיפול פרטני כדי להמשיך הלאה. בינתיים, המוח שלך עסוק במציאת כללים והכללות כדי למצוא לעצמך מקום בטוח בתוכן, ועד עכשיו ההכללות שעשית רק מורידות את הביטחון שלך לשרוד או למצוא קשר ראוי. אני חושב שאת עושה גם הכללות לגבי עצמך, ומחפשת רק קשרים מסוג מסויים, מה שאינו נכון, ואין לך די נסיון כדי לדעת זאת או אולי אפילו להבין זאת, כרגע. אני לא יודע כמה זמן את בטיפול, אבל אם את זמן רב בטיפול ועדיין את במקום הקשה הזה, חשבי קודם כל לדבר על הצורך שלך להתקדם, ואם את מרגישה שזה לא יילך, יתכן שמטפל/ת אחר/ת יתאימו לך יותר.