אגו וזוגיות: איך לזהות ולטפל

תאריך פנייה: 04.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דור
-מה קורה לי-
04.11.2011 • 10:33

שלום רב
ד"ר אורן חסון, מקווה ששלומך טוב.עובר עליי משהו שמטריד אותי ולא אופייני לי בכלל .אני בחורה בת 31 אוטוטו מתחתנת עם אהוב ליבי בחור בן 33.אני מרגישה בתקופה האחרונה שאלו מספר חודשים שאני חשה "קנאה " כלפיו והיא מתבטאת באלו הדברים: אני קצת יותר בעייתית במריבות או יותר עושה חיים קשיים, מה שאני מנסה עבוד על זה. אני קולטת אחרי יומיים שאני והוא בכסח שהוא בא לדבר, מדבר כמו בוגר, יש בו טוב!!!!!! ופתאום אני מרגישה רע עם עצמי כמה אני מגעילה לפעמים , הוא אומר לי אני רוצה זוגיות טובה ובריאה והוא צודק, כנראה התסמינים שלי הם מהעבר ואני צריכה להשאיר את ההתנהגויות הללו בעבר .(פחד, לא כל כך מאמינה, חששות, )מעבר לכך, הוא בחור יפה תואר במובן של יפה תואר ,לא "חתיך" אלא איש יפה ומקסים ושובה לב, ולאחרונה בחודשיים האחרונים חשתי כאילו "תחרות סמויה" שזה בא ממני .אני פתאום חשה שהוא כמו חברה יפה שחשוב לה המודעות לאיך שהיא נראת ,או שחשוב לה המתיקות הזו שיש "בה" ואני לא מרגישה שאני האישה היפה ולגבר שלי יש את היופי שלו בתור גבר. במקום שלו ...אני מרגישה רע מה איבדתי את הבטחון? האם זה קשור להערכה עצמית שלי בלבד? נראה לי שכן כי ברגע שבן אדם מרגיש טוב עם עצמו יעמדו ממולו האנשים הכי טובים ויפים והוא ירגיש טבעי ולא ישים לב לדברים האלה.מה אני עושה אני מרגישה שעם האקס שלי הרגשתי אישה יפה, הוא נתן לי את המקום של האישה שלי היפה ואהבתי את זה כל כך :))))))))))))))))) והנוכחי מחפש/ מתנהג/ כמו אישה . מה אני עושה ללכת לטיפול ?

ד"ר אורן חסון
הפוטנציאל המפחיד?
06.11.2011 • 18:20

דור יקרה,
יכול להיות שהאגו עומד בדרכך, מה שיכול לקרות אם את נפגעת בקלות ומנסה להגן על עצמך. מצד שני, יכול להיות שזה מתח שנוצר ביניכם, בין אם את זו שהתחלת (ואולי אפילו מהחרדה שאולי הוא יחשוב שאת לא מספיק טובה לו) ובין אם את זו שהגיבה, כתוצאה של ויכוחים שנוצרו ביניכם על יוקרה, כבוד ומעמד. ואז, כל דבר צריך להיות "צודק", ואם כבר אז "צודק בדרך שלי", כאמצעי התגוננות ותקיפה כדי לשפר את הסטאטוס. בדרך כלל זה מוליך, במוקדם או במאוחר, לכישלון בתקשורת הזוגית.מכיוון שזה לא קרה לך עם האקס, יתכן שזה משום שהנוכחי מוצלח יותר, ואולי לדעתך עם יותר פוטנציאל למצוא לך מחליפה, וזה מה שגורם לך לחוסר ביטחון ולצורך לדכא קצת את האגו שלו, למען הביטחון שלך, או משום שמשהו בדינמיקה התקשורתית ביניכם מעורר בך את אי השקט הזה, ואולי שניהם. מכיוון שזה הולך ומתגבר, כדאי אולי אפילו להגיע ליעוץ ביחד. אל תפחדי מכך שהחסרונות שלך יתגלו, כי ביעוץ זוגי נכון ורגיש, יתבררו הסיבות, והביטחון ההדדי ביניכם רק יתחזק עם הפתיחות, כי כנראה ששניכם תבינו, בסופו של דבר, עד כמה אתם חשובים זה לזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083