טוב לי - האם זה רע?
משה
האם טוב מידי זה גם טוב?
⌄
אני חייב לשאול אותך ד"ר חסון שאלה.יש לי חברה מספר חודשים אנחנו בשנות ה 20 לחיינו. יש בנינו אהבה גדולה וכימיה מההתחלת הקשר. היו מספר תקלות בהתחלה בשלב הראשוני שטיפלנו בהם והגענו להבנה ומאז הכל טוב, יותר מידי טוב! כל שיחה\הודעה\פגישה מלווה בהרבה רגש ואהבה.שאלתי היא האם זה תקין? לא שאני מחפש לריב, ממש לא! אבל האם זה שהכל טוב לא יגיע לסיום הקשר בשלב מסויים? איך ניתן להכניס קצת פלפל לקשר מבלי לגרום למריבה? אחרי הכל גם רגשות שלילים תורמים להערכת הקשר...
ד"ר אורן חסון
האם טוב זה רע?
⌄
משה יקר,
אתה בעצם שואל שאלה כזו:"טוב לי. האם זה רע?"לא, משה, טוב שטוב לך. פלפל לזוגיות מכניסים דרך חוויות משותפות, לא דרך מריבות ולא דרך חיכוכים. וכל כך הרבה אנשים טועים בזה. אולי כי הם רוצים להצדיק כך את הקשיים שלהם.אלא מה, כל עוד אין חיכוכים, אתה לא יודע עד כמה חזקה האהבה שלכם, ואם היא יכולה להתגבר על מכשולים. חיכוכים, ויכוחים, מריבות אמנם בודקים את הקשר ביניכם, אבל מצד שני, גם מסכנים אותו. אם אתה בודק קשר במשיכה, אתה גם עלול לקרוע אותו אם תמתח את החבל חזק מדי.אני מציע שתרגע, תיהנה מהזוגיות הטובה שלכם, וכאשר יגיעו מכשולים, השתדלו להתמודד איתם ביחד, ולא זה כנגד זו. וגם זה לא קל, וגם דרך זה תלמד עד כמה אתם מצליחים להתגבר על קשיים. אין צורך להחיש את מה שסביר שיגיע ממילא, ועדיף שיגיע כמה שיותר מאוחר. החיים לא תמיד קלים. תיהנה מהם כל עוד הם כאלה.