טבעת נישואים: מה עומד מאחורי ההתנגדות?

תאריך פנייה: 15.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רויטל
מחשבה לעתיד...
15.11.2006 • 18:55

היי ד"ר חסון,אני בת 25, בן זוגי בן 26, יוצאים יחד שנה וחצי, גרים יחד 10 חודשים.אנחנו זוג מאוד אוהב, יחסים בריאים, ואני בטוחה שזה מוביל לחתונה, למרות שאולי לא בשנה הקרובה (להערכתי) וזה מצב שנוח לי איתו מאוד...הבעיה שלי היא שיום אחד יצא לנו לשוחח יחד עם חברים נוספים על העניין של ענידת טבעת נישואין לאחר החתונה (יש לנו זוג ראשון בחברה' שהתחתן לא מזמן).בכל אופן התגובה של בן זוגי היתה: "מי ישים טבעת ? מה פתאום, אין סיכוי..."עכשיו,הייתי רוצה שתדע שהוא באמת לא בחור שעונד טבעות/ שרשראות וכו'- זה מאוד לא לטעמו...אבל, בכל זאת זה הפריע לי כי אני יודעת שעבורי זה כן יהיה (מאוד) חשוב שבעלי יענוד טבעת לאחר הנישואים (בדיוק כפי שאני מתכוונת לענוד אותה), כי אני מרגישה איפשהו שזה נורא צבוע לקיים את כל הטקס ויום אחרי זה להוריד את הטבעת... הרי היא אמורה לסמל משהו, לא?אז מה שקרה זה שמאוחר יותר באותו היום שאלתי אותו למה הוא אמר כך, והוא אמר שזה נראה לו מאוד לא נוח ושאין סיכוי שהוא יענוד, ואני הגבתי בכעס ואמרתי לו- "אז רק שתדע שבעלי כן יענוד טבעת...", ואז הוא השיב בפעם השניה- אני אין סיכוי...בכל אופן, ברור לי שיש פה משחק כוח בינינו, ויכול להיות שזה אפילו מוקדם מדי בכלל לעסוק בזה, אבל בכל זאת זה משהו שמפריע לי, ואני פוחדת להתמודד עם זה בעתיד.שאלתי אליך היא למעשה: מה את חושב באופן כללי כמובן :), ובאופן פרטני- לגביי- אתה חושב שאני צודקת או שזה התעסקות בדבר שהוא לא באמת חשוב? פשוט נורא חשובה לי דעתך.תודה מראש...

ד"ר אורן חסון
הבנה הדדית
19.11.2006 • 00:57

רויטל יקרה,
טבעת הנישואים היא הצהרה, ולך ההצהרה הזו חשובה. הוא מתנגד לה, אבל מעניין שבכל המכתב הארוך הזה לא כתבת אפילו סיבה אחת מדוע הוא חושב אחרת ממך בעניין הזה. האם הסיבה היא של נוחות, או סיבה עקרונית שהוא חושב שטבעת היא סמל ל"בעלות" שהוא חושב שהוא מיותר, או אולי משום שהוא רוצה לפתוח עצמו לאופציות (מה שהוא כמובן לא יגיד לך, אם זה מה שעובר לו בראש). הצהרה שהוא תפוס (טבעת), מגדירה את האופציות הללו אחרת (הטענה שנשים פונות לגברים נשואים דווקא הוא נכון חלקית בלבד – נשים שמחפשות בן זוג קבוע לא תעשינה את זה, מן הסתם).מה זה אומר? שאתם צריכים לדבר יותר כדי להבין יותר, ולא כדי להתנצח. כרגע, את קבעת את עמדך, הוא קבע את עמדתו, אלו הן עמדות מנוגדות, וכל עוד לא תדברו ותבינו זה את זו, אין סיכוי שתצליחו למצוא איזו שהיא פשרה. מה שאומר שאין חתונה, לא?לכו לדבר,ואל תכנסו לעימות. לא הסכמתם - אל תתווכחו ועל תתבצרו בעמדות. המשיכו לדבר בפעם אחרת, ומתוך כוונה להבין יותר זה את זו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083