התמודדות עם פגיעות: טיפים לשיפור מערכת יחסים
רותי
עדכון חשוב ל"ד חסון!
⌄
הי ד"ר חסון,שאלתי המקורית נשאלה תחת הכותרת: "מה לעשות?? דחוף! ביום 9/11/06. השבת לי באדיבותך, ביום 12/11/06. הגבתי ביום 12/11/06 ונעניתי שוב על ידך ביום 13/11/06.זו אני, שפנתה לגבי היחסים המורכבים ביותר בין בן זוגי לאימו (ואבחנתך לעניין אי היותה אדם חם, ולעניין הצורך באיזון בין התלות הכלכלית לבין העצמאות של בן זוגי, נוכח רצונה של אימו בשליטה בחייו ובמעשיו.(אודה אם תרענן זכרונך ע"י קריאה של הודעתי המקורית).חשתי צורך לעדכנך לאור ההתפתחויות -כפי שכתבתי בהודעתי המקורית, אני ובן זוגי חיים כנשואים לכל דבר ללא הנייר הפורמלי. נולד לנו תינוק, ובין היתר שלחנו הזמנה לאימו ולאחותו של בן זוגי, שם הופיע שם המשפחה המעוברת של בן זוגי. כאמור בהודעתי המקורית, אימו "נרעשה" לקבל הזמנה בה מופיע השם המעוברת וראתה בכך חוסר כבוד משווע כלפיה (נוסף על חוסר הכבוד, לכאורה, עליו היא מלינה חדשות לבקרים). מזכירה לך כי היא ביקורתית ביותר, כלפיו ובכלל, ונושאת משקעים עמוקים בכל הנוגע ליחסיה עימו ולמעשיו מגיל ילדות שנתפסים בעיניה כ"בעייתיים". זה היה ריענון קצר של העובדות.עתה לעידכון לגביו אני פונה בהודעתי הנוכחית -ערכנו מסיבה לילדנו המשותף, באולם ארועים- ארוע יפה ומכובד - הכרוך בהוצאה כלכלית ניכרת.אימו של בן זוגי ואחותו הגיעו לארוע, אכלו ושתו, נהנו מהנכד והאחיין החדש, התפארו בו, ובסוף הערב, כשאר האורחים הלכו לדרכם.לתדהמתנו גילינו בתום הארוע בעת שעסקנו בבדיקת המתנות / השיקים שקיבלנו מן האורחים - כי אימו וגם אחותו של בן זוגי - לא הביאו לנו לרגל הארוע ולו שקל בודד אחד!!היתכן לנהוג כך?! הרי זה חוסר נימוס משווע, שלא לדבר על המבוכה העצומה שנגרמה לבן זוגי, כלפיי בגין מחדלי אימו ואחותו!מה עשויה היתה להיות מטרתה של אימו בכך שלא הביאה ולו שקל בודד במתנה? האם רצתה להשפילו? האם בכך רצתה להפגין חוסר כבוד כלפינו? הרי היה מצופה מבחינת הנימוס המחייב כי תזכה אותנו במתנה ולו בשווי המנה -בה ידוע לה היטב כי אני נשאתי (אני מימנתי את הארוע, בשל קשיים כלכליים של בן זוגי)אימו גם לא בירכה את בן זוגי במזל טוב ולא שוחחה עימו במהלך הארוע. עם זאת, למוזמנים סיפרה שהיא הסבתא והתפארה בנכד החדש. אחותו של בן זוגי- באה אף היא, עם בעלה וילדיה, בידיים ריקות (האם והאחות הגיעו בלוויית הילדים/נכדים והבעל וכללו סה"כ 7 איש! ). נפגעתי ביותר מהתנהגותן האמורה (ההגעה בידיים ריקות) ולא בגלל הכסף, כמו בגלל המשמעויות והמסרים שאולי נתכוונו האם והאחות להעביר ...כיצד עלינו לנהוג לנוכח התנהגותם המבישה של אימו ואחותו?אין בדעתי להעיר להן על כך. עלה בדעתי שלא להתקשר אליהם או לבקרם (נהגתי לצלצל לאימו ולדרוש בשלומה לפחות אחת לשבוע).האם על בן זוגי להעיר להן על התנהגותן?אנא התייחסותך. תודה.
ד"ר אורן חסון
ללמוד להתגבר על פגיעות
⌄
רותי יקרה,
אם את רוצה "לחמם" את האוירה, ולהעלות מריבות נוספות לאלו שיש, דברו על זה בגלוי עם אמא שלו, והסבירו לה עד כמה אתם מאוכזבים מהם, ובעיקר עד כמה הם אגוצנטריים ובלתי מתחשבים.לעומת זאת, אם את רוצה להרגיע, ולהחליט שזה לא שווה את האנרגיות והאוירה שתתעכר, אז עזבי את זה. ואם את מאד מתעקשת להצביע על כך שאת מרגישה פגועה, ושכבודך נפגע, ושהיא לא בסדר, אז מוטב אולי לציין יום אחד, ללא ציניות יתרה, בשיא העדינות (!) ובלי להתעכב על זה יותר מדי, את המתנות ו/או הצ'קים שקיבלתם מבן משפחה כזה או אחר (ואל תבחרו את האוייבים שלה!), ועד כמה אתם מעריכים את זה. ועברו לסדר היום. אל תחפשו הבעות פנים שלה, ואל תטחנו את זה זמן רב. היא כבר תבין, גם אם לא תראה זאת.האמת? אני לא בטוח שתצליחו להעלות את זה כך, באופן שהכעס והפגיעה שלכם לא יעלו. אבל אם כן, זה אולי יהיה הפתרון האופטימלי.נסי לחשוב על כך שהחיים קלים יותר אם יודעים להתגבר על פגיעות.
רותי
תודה רבה ד"ר חסון!!!
⌄
(הודעה ללא תוכן)