איום על הזוגיות: איך להתמודד?
טלילה
בגידה וירטואלית
⌄
שלום רב,
לפני כשבוע תפסתי את בעלי בוגד בי (וירטואלית).למיטב הבנתי, לא מדובר בשום דבר מעבר למחשב (כמו פגישות, שיחות מילוליות)אין רגשות, ולטענתו, כל העניין היה מסקרנות בלבד, והופסק ברגע הגילוי.למרות זאת קשה לי לקבל את זה, ואני מרגישה נבגדת לכל דבר.היחסים בינינו היו פתוחים מאוד, היינו מדברים על הכל ומממשים פנטזיות.אני לא מבינה מדוע הוא עשה את זה, אם יש לו הכל בבית.קשה לי להאמין בו שוב וקשה לי לחזור ולאהוב אותו כמו לפני.אשמח לדעתך.תודהטלילה.
ד"ר אורן חסון
איך להתגבר על איום על הזוגיות?
⌄
טלילה יקרה,
אין ספק שהשיחות הוירטואליות שלו ערערו לך את הבטחון, כי את מגלה שהוא יוצר לו אופציות אחרות. אבל המסקנה של זה היא שכנראה אין לו הכל בבית. לפחות לא את הריגוש של הצייד. גם לא את הרצון לדעת איך זה להיות עם אשה אחרת. ייתכן שהריגוש הזה לא נורא חשוב לו, ושהוא יהיה מוכן לוותר עליו די בקלות, אבל בכל זאת, זה משהו שאין לו בבית. אלא שככל שתכעסי עליו יותר, ותאהבי אותו פחות, יהיו לו עוד דברים שלא יהיו לו בבית. זה כדור שלג מסוכן, שגם את צריכה ללמוד לעצור אותו. הוא גילה חולשה, והתפתה למשהו שמאיים עלייך. במקום להגיב בכעס, הסבירי לו את הפחדים שלך. הגידי לו שאת מרגישה לא רק פגועה, אלא גם מאויימת. שיבין שאם הוא רוצה את טובתך, והוא כנראה רוצה את טובתך, לפי תאורך את היחסים ביניכם, מה שהוא עשה אינו טובתך. להפך. זה מערער לך את הבטחון בו ובזוגיות שלכם.אם תתייחסי לזה כאל חולשה שלו, שמאיימת עלייך, אבל גם שאפשר להתגבר עליה, אולי יהיה לך קל יותר לעבור על זה לסדר היום, ולחזק אותו בהתנהגות חיובית.