חתונה מוקדמת? מדוע את רבה?

תאריך פנייה: 27.05.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אוסי
מגוחך
27.05.2012 • 17:12

שלום רב
אני יודעת שפונים לכאן אנשים עם בעיות בחיי הנישואים, זוגיות ארוכהואני מבינה שהמקרה שלי יראה קצת "מצחיק" אבל אני אשמח לייעוץ בכל זאת.יש לי חבר 4 חודשים, הכרנו בלימודים. הכל טוב, יש אהבה יש סקס יש כבודבאמת שאין תלונות. לצערי , אנחנו רבים המון. לעיתים על שטויות לעתים על דברים עקרונים. אבל רבים המון. אני אפילו כותבת עכשיו אחרי ריב איתו.שנינו מדברים על חתונה, מבינים שזה מוקדם אבל באמת שיש הרגשה שזה קשר חד פעמי ומיוחד במינו. אנחנו אוהבים . אבל הריבים חונקים אותנו. הורגים לאט לאט. מה אפשר לעשות? יש שיטה אולי לתקשורת כלשהי שמונעת ריבים?חבל לי שיהרס הקשר ויגמר בגלל שאנחנו רבים יותר מדי

ד"ר אורן חסון
מדוע את רבה, בעצם?
28.05.2012 • 11:45

אוסי יקרה,
בני כמה אתם?אתם רק 4 חודשים ביחד, וזה בודאי מוקדם להחליט על חתונה. אני לא בטוח שאתם מכירים מספיק זה את זה. העובדה שהבחור הוא גבר מוצלח כל כך בעינייך, ושאולי בגלל זה התאהבת בו, אינה מספיקה כדי לקיים זוגיות. אתם צריכים לדעת להסתדר ביחד כדי להיות מסוגלים ליצור שותפות כלכלית ומשפחתית, ואהבה שתישמר לאורך זמן, ואת זה אתם לא יודעים. קל מאד להתחתן מהר, ולהתגרש לא פחות מהר.אני לא יודע מדוע אתם רבים. האם תוכלי לכתוב כאן מדוע את רבה? - אולי זה ייתן נקודת התחלה לפתרון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אוסי
מדוע את רבה, בעצם?
28.05.2012 • 16:19

ראשית, תודה רבה לך על התגובה המהירה.אני בת 23 הוא בן 26, לעתים מריבות נוצרות בגלל קנאה. מאז שאני איתו, אין לי חופש לעשות דברים שהיתי עושה פעם. כמו לצאת בלעדיו, לחגוג בלעדיו, זה משהו שנאלצתי לוותר למען הקשר שלנו. ועשיתי אותו מרצון והבנה שקשה לו כשאני חוגגת לא איתו. הבעיה שגם כשאני יוצאת איתו ועם חברים , משהו תמיד מתפקשש . אני מוצאת את עצמי בוכה המון , הוא תמיד נשבר כשאני בוכה,מבחינתי, אני יכולה להתעצבן על דברים שטותיים. על משהו שאמר בצורה שלא נשמע לי טוב באותו רגע, באמת על כל דבר אני יכולה לריב איתו.אף פעם לא היה לי כל כך אכפת מבן זוג ויש לי ניסיון של מערכות יחסים ארוכות.מהצד אני בטוחה שזה נשמע לך מערכת יחסים הרסנית. אבל זה לאמעולם לא היו לי בעיות תקשורת עם בן זוג, וגם לו לא היו בעבר עם בחורות אחרות. השילוב של שנינו כנראה יוצר את הריבים, אני כבר לא יודעת

ד"ר אורן חסון
תהליך טיפולי
28.05.2012 • 20:14

אוסי יקרה,
אז בואי וניקח את התשובה שלך אל השאלה הראשונה שלך. שאלת:"מה אפשר לעשות? יש שיטה אולי לתקשורת כלשהי שמונעת ריבים?"קראי עכשיו, בבקשה, את תשובתך אלי, וחפשי שם בתוך מה שכתבת משהו שאת יכולה לעשות אחרת, או לעשות טוב יותר או שלא לעשותו, שיפחית את המריבות ביניכם. כתבי לי מהו הדבר הזה, ואז, שאלי את עצמך אם את באמת יכולה לעשות זאת. זו עדיין לא תהיה התשובה לכל, אבל זו תהיה ההתחלה. אשמח לקבל תשובה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083