חיסרון גדול בזוגיות: מה כדאי לדעת
מנדי
מחשבות
⌄
ד"ר חסון היקר
שלום,אני יוצאת חודש עם בחור בן 30 המבוגר ממני בכמה שנים. כל יום שישי הוא בבית אחד מחבריו (כולם זוגות שם) ושותים שם אלכוהול. הייתי איתו פעמיים ושמתי לב שלא רק שהוא היחיד שממלא את הכוסות פעם אחר פעם ואומר הגיע זמן לעוד סיבוב, אלא גם שהוא תמיד שותה עד מצב של שכרות מלאה ולכן תמיד בא ללא אוטו (לי אין אוטו, אך הוא לא מוטרד מזה שיש להחזיר אותי -עליי לחזור במונית). כשהייתי שם והוא יצא לעשן (ועזב אותי לבד לכרבע שעה) אחד מחבריו אמר לי "אולי הגיע זמן שתיקחי את העניינים לידיים". בסוף אותו הערב הבחור שלי היה שיכור כלוט, דבר מאוד לא מושך בעיניי. הוא התחיל עם שתייה בגיל 16, לעולם לא שותה לבד, אבל עם חברים ובאירועים תמיד משתכר כמה שאפשר. האם יש דרך לעצור את המצב, שלהבנתי טורד גם את חבריו מדאגה אליו (איש מהם לא היה שיכור כמוהו למרות שגם שתו)? איך אני יכולה להשפיע עליו ואולי בכלל כדאי לעזוב וזהו - כי הוא שתיין..? הוא ממש אוהב לשתות, להיות במרכז העניינים בחבורה, לצעוק ולהפעיל את כולם, ולפעמים יוצא ליצן החצר. בחצי שנה האחרונה רזה כעשר קילו ומאז אוכל מעט מאוד וכל הזמן מוטרד מכמה אכל ואיך נראה (מביט במראה ומתלהב מגופו, מציין שרזה ועכשיו לא נראה שמן ודוחה, להבנתי יש בזה חוסר בטחון מסוים).דבר נוסף, היה לנו חודש ביחד והוא אמר שהכין לי הפתעה- פרח אחד. זה מאוד הפריע לי כי החל מהדייט הרביעי שלנו בילינו בעיקר אצלו בבית, הוא בעל תואר ועובד, ויודע שאני מרוויחה מעט. זה לא שהוא בזבז עליי הרבה הוצאות, אז פרח אחד? מעולם לא קנה לי מתנה או הזמין אותי לבילוי מיוזמתו (תמיד מכוון ללשבת בביתו) למרות שהוא תמיד שילם בבתי קפה וכו. מה דעתך?ד"ר חסון, שנה אזרחית טובה ותודה מראש!
ד"ר אורן חסון
מה שצפוי לך
⌄
מנדי יקרה,
אתם מכירים רק חודש, וכבר את מבינה שיש לו חיסרון גדול. ייתכן מאד שהוא קרייריסט, ייתכן מאד שהוא חתיך לא נורמלי ונפלא במיטה, אבל יש לו חיסרון גדול שאת לא אוהבת. וגם כנראה עוד כמה קטנים שיותר קל לשאת אותם, לפחות כל עוד אין לך בעיה עם משהו גדול הרבה יותר.את המשהו הגדול הזה לא תוכלי לשנות בלי מאבק, ולא בטוח שגם אז. קחי את זה בחשבון. ואנא קראי את התכתבותי עם מייקל,כאן, שנכנס למצב מאד דומה שבועיים או שלושה לפנייך. אולי תלמדי על מה שצפוי לך הן ממה שכתבתי לו, והן ממה שניסה הוא עם בת זוגו, ולא הצליח.תוסיפי לזה את העובדה שהחברים של החבר שלך מבינים שיש לו בעייה ומצפים ממך שאת תעשי את מה שצריך בשבילו במקומם, וזה אומר לך שזו כנראה בעייה אמיתית, ולכן שזהו קרב קשה, ולקרב קשה יש מחיר באיכות הזוגיות.
מנדי
מה שצפוי לך
⌄
ד"ר חסון היקר,
תודה רבה על המענה המהיר ומאיר העיניים. העלית נקודות שאפילו לא חשבתי עליהן, וגם הלינק היה מועיל ביותר.שנה אזרחית טובה!