חששות במערכת יחסים - מה לעשות?
מוטרד
הצילו !!!
⌄
שלום ,
(מתנצל מראש שזה ארוך)אני גרוש + (שנינו בני 35), לפני כשנתיים הכרתי בחורה בעבודה (היתה נשואה) שגם לה יש ילדים.לאט לאט , התרקם ביננו רומן ותקשורת משותפת מעולה .אני התאהבתי בה עד כדי עיוורן (ועדיין אוהב אותה) .בעלה גילה את הקשר שלנו , וכתוצאה מכך היא החליטה להתגרש מבעלה .ומאז אנחנו ביחד (עד לפני חודש ימים.. אבל אסביר בהמשך) .בתוך תקופה של כחודשיים , עברנו לגור ביחד (עברנו לדירה חדשה) .הכל היה נפלא , אך הנפלא הזה החזיק כשנה ..היינו מאוד שונים בדעותינו אחד מן השני .(ההתנהלות המשותפת בבית עם הילדים,ניהול הכספים וכו') .אך הגרוע מכל מבחינתי , היה שהיא ממש שנאה את אחד הילדים שלי .והדבר גרם למריבה גדולה בכל פעם שהיא העלתה את זה .מאותה תקופה נפרדנו וחזרנו כמות גדולה מאוד של פעמים (לדעתי מעל 10 פעמים) .ניסינו טיפול זוגי (ששנינו רצינו) , אך היה קושי מצידה לעמוד במשימות הקשורות לילדים שלה ושלי .גם כשהילדים שלי באו לישון כל שבת שניה , זה הפריע לה , שהילדים שלה מקבלים פחות תשומת לב ממני .מספר חודשים אחרי שהכרנו ואחרי שכבר עברנו לגור ביחד . היא גילתה לי שיש לה חובות בהוצאה לפעול (על סך של כ 300,000 ש"ח) מחצית כתוצאה מחובות שהתנהלו בתקופת הנישואין שלה, ומחצית מכך שאביה החתים אותה ואת יתר אחיה בגיל 18 על ערבויות .כמובן , שמיידתי התחלתי לטפל ביחד איתה בעניין , וכיום היא מוגבלת באמצעים .בנוסף , אביה היה גר עימנו לתקופה של שנה (עד שחיפשו אותו מהוצאה לפועל ועל כן דרשתי שימצא מקום אחר בטרם יעקלו לנו דברים בבית) .ועם הזמן היא גילתה לי שאמא חולה במחלה נפשית (ניסתה להתאבד מספר פעמים וכיום נימצאת בטיפול פסיכולוגי) .טוב.. אז רגע .. אני כבר מגיע לעיקר... :)בחודשים האחרונים היינו רבים בתדירות מאוד גבוהה (לטענתה תמיד היא הצודקת ואני הטועה).מה עוד שהתחלנו לעבוד באותה חברה ובאותו התפקיד (וצוותון שונה) .הרגשתי שיש לה ספקות לגבי האהבה שלה אליי .וזה בא מהדברים הקטנים .. היא הפסיקה לעשות עבורי דברים (בקושי עשתה את הכביסה שלי ,גם כשהיא היתה מכינה לילדים לאכול או שהיא היתה מגהצת , את שלי היא לא היתה עושה בטענה שאין לה זמן .וכשאני הייתי שומר כמעט כל יום על הילדים שלה , מכין להם לאכול אם זה בצהריים ואם זו ארוחת בוקר לבית ספר ..הרגשתי שזה חד צדדי .מרוב אהבתי אליה , קניתי לה טבעת נוצצת והצעתי לה נישואין .תיכננו להתחתן בקיץ , משהו צנוע כאופייני לחתונה שניה..אך , כמובן שלאחר כשלושה חודשים מרגע הצעת הנישואין , האירוסין בוטלו .בחודשים האחרונים , כשהיינו רבים , היא היתה "מתלקחת" , ובמספר מקרים , משהייתי עומד על דעתי , היא היתה אלימה (סטירות,שריטות ואגרופים) .בחיים לא תיארתי לעצמי שאני אתמודד עם מצבים שכאלה .ולפני כחודש , החלטתי שאני לא יכול יותר להמשיך בצורה שכזאת .ועזבתי (בפעם האחרונה...) את הדירה המשותפת ומפרק את הזוגיות.יומיים אחרי שעזבתי את הדירה (עוד לא לקחתי את הדברים) , היא היתה פוגשת אותי בעבודה , ובוכה שקשה לה . ושהיא אוהבת ולא יכולה בלעדיי .וכבר ביום השלישי היא עירבה את חברה שלה לעבודה על מנת שתטווח ביננו .אך זה לא צלח :(יומיים אח"כ הודעתי לה שאני בא לאסוף את הדברים שלי מהדירה , ושאת יתר הדברים אני משאיר לה (סלון,חדרי שינה וכו') .היא כמובן לא הרפתה , והגיעה ביום שארזתי את הדברים שהחלטתי לקחת , ובכתה לי שהיא מתנצלת על הכל , ושהיא תשתנה . ושהיא אוהבת .מאוד חששתי , ששנינו לא נצליח להשתנות .ולפי התשובות שקיבלתי , הבנתי שזה גם לא ישתנה .ועל כן , החלטתי בכל זאת לעזוב את הדירה .הוריי , שמכירים אותנו בריבוי פרידות (משפחתי לא אהבה אותה) .קנו לי כרטיס לחו"ל , על מנת שאתרחק מסביבתה .ועל כן , החלטתי שאני רוצה לנקות את הראש ולבדוק מה אני רוצה מעצמי.אז עזבתי במיידית את העבודה , ויום אחרי כבר הייתי על מטוס בדרכי למשפחתי שנימצאת בחו"ל.חשוב לי לציין , שעד הטיסה היא לא הפסיקה לסמס ולהתקשר .מאז שהגעתי לחו"ל , לא הפסקתי לחשוב עליה , ועל כך שאולי טעיתי בזה שעזבתי אותה , וכי אולי היא כן תשתנה כמו שהיא אמרה .שלושה ימים אחרי זה , שלחתי לה אימייל מכל הלב .. (שלא קיבלתי תגובה עליו ..עד היום..)ולבסוף החלטתי להתקשר אליה.אך בשיחה , היא דיברה בצורה שונה ממה שאני מכיר .אמרה שהיא בכלל לא אוהבת אותי .ושהיא סתם אמרה לי שהיא תשתנה , כי היא פחדה להיות לבד .ושהמצב הזה מצויין עבורה .לא הבנתי אך זה יתכן ששלושה ימים לפני כן היא התנהגה בצורה שונה ממה שהיא התנהגה באותו הרגע ..ועל כן חטאתי , והשתמשתי בסיסמא שלה בפייסבוק (שהיה ידוע לי, מאחר ולפעמים הייתה מבקשת שאני יעלה לה תמונות)שם ראיתי , שהיא בקשר רומנטי עם אחד הבחורים (רווק בן 30) שעבד איתנו ביחד במקום העבודה .וחטאתי שוב , בזה שכעסתי .מיד התטחתי בה את העובדות (למרות זאת היא הכחישה..) .וא כתבתי לאותו בחור בפייס הודעה כועסת ביותר ..הוא עלה מולי בצ'אט , והודה שהם היו שיכורים , אבל רק התנשקו (אהא...) .כעבור שבוע חזרתי לארץ .היא פנתנה אליי באימייל , בבקשה לתת לה העתק של תמונות שהיו אצלי .קבענו שאני אשים לה את הדיסק בארון חשמל .עם המזל שלי , נפגשנו כשיצאתי מהרחוב עם הרכב .ביקשה שאני יעלה לדבר .היא כמובן הטיחה בפניי איזה בן אדם גועלי אני , ושהיא תתנקם בי על זה שעשיתי סטצינה מהסיפור.ולקינוח , היא הודיעה לי שהיא בהריון ושיש לה חיידק ,ועל כן , היא עוברת הפלה ושהיא לא תוכל ללדת יותר .לאחר יומיים היא פנתה אליי עם גירסא שונה , וביקשה 2000 ש"ח בשביל לעשות הפלה עם כדורים .ביקשתי לבוא איתה והיא סירבה , אז סירבתי לתת כל עוד אני לא בא איתה לבדוק את העניין .ויומיים אחרי זה , היא פנתה אליי שוב בטענה שרוצים לעקל לה דברים מהבית בגלל חוב לארנונה . ושאני צריך לתת לה כסף .סירבתי , וביקשתי ממנה שתפסיק להתקשר אליי ,מלבד מה שקשור להפלה .והנה , עברו להם עוד שלושה ימים , והיא שוב יצרה קשר ,והיא טענה שהיא עברה וועדה רפואית , ושהיא צריכה עכשיו 2800 ש"ח .בעיה נוספת , שחבר טוב שלי עובד בחברה שבדיוק מחפשת עובדים .עברתי את המרכז הערכה ואני בדרך לחתום על חוזה .אלא שאתמול התברר לי שהיא עזבה את המקום עבודה שעבדנו בו , ושהיא מתחילה לעבוד בחברה שגם אני התקבלתי לעבוד בה .שאלתי אותה מה היא רוצה מחיי .היא טענה שהיא המשיכה הלאה . שהיא לא אוהבת אותי . ושכל מה שמעניין אותה הוא שאני אתן לה כסף , כי אני עצמי לא מעניין אותה כבר מזמן .אני בדילמות , מה לעשות עם העבודה החדשה .אני חושש שזה לא יתפוצץ לשנינו בפרצוף ..אשמח לקבל חוות דעת :)(ושוב מתנצל על אורך הסיפור..)
ד"ר אורן חסון
אלטרנטיבות
⌄
מוטרד יקר,
אתה מאד צודק בחששות שלך. יכול להיות לך מאד קשה להיות איתה באותו מקום עבודה. לפי תאורך היא אדם שלא רק שאינו יציב רגשית, אלא גם לא אמין. אם יש לך אלטרנטיבות, כדאי להתרחק מהסיפור הזה.ובאשר ליתר, ותביעות הכספים, אני מציע שתבדוק את העניינים הללו עם עורך דין, ובעיקר לוודא כדי שלא תבאנה בכל פעם תביעות קטנות או גדולות נוספות.
מוטרד
אלטרנטיבות
⌄
בראשית , תודה ד"ר על התגובה וההתייחסות .במידה ואין לי ברירה אלא לעבוד באותה העבודה .האם תוכל להמליץ לי בבקשה על דרך להתנהלות ?(ככל הנראה אני אראה אותה פעם \ פעמיים בשבוע , ובודאי שהיא תתחבר לכמה אנשים חדשים שידעו מהסיפור אך מהצד שלה).האם יש קלה ככל האפשר לעבור את זה בצורה נסבלת ?תודה ,מוטרד :)