הכרת בן זוג חדש: תהליך זוגי

תאריך פנייה: 22.07.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שוקולדה
זוגיות פרק ב'
22.07.2011 • 11:57

יש לי חבר מזה 3 חודשים. הוא עובד במשרה בכירה ובאמת, מאוד עסוק. גם אני עסוקה מאוד.יחד עם זאת, אני מרגישה שבכל שיחה איתו, הוא לא פנוי עד הסוף. תמיד איכשהו השיחה אינה נסגרת והוא מבקש שנדבר אח"כ.. מחר... עוד דקה... כשאני בסביבתו אני רואה שגם כלפי האחרים הוא נוהג כך.אני מבינה שזה עונה על צורך מסוים אצלו. האם אני צודקת??? האם הווא מנסה לשמר את הסביבה שלו בלתי מסופקת כדי שימשיכו ויחפשו אחריו?? כדי שירגיש רצוי ונאהב??? האם אני מדמיינת?הוא בחור מקסים ובאמת עולה בי הרושם שהוא מעוניין בי.תודה על עזרתך.

ד"ר אורן חסון
תהליך של לימוד בן הזוג
24.07.2011 • 09:00

שוקולדה יקרה,
יש לך בן זוג חדש, ואת לומדת אותו ומכירה אותו. זה תהליך. בתהליך הזה למדת גם שיש לו חיסרון מסויים, או, נגיד, לפחות חיסרון ביחס למה שהיית רוצה שיהיה כדי שיתאים לך יותר. ואת צריכה להחליט קודם כל אם זה סך הכל "הוא" מתאים לך גם כפי שהוא (ובמקרה המיוחד שלך - אולי להתגבר על חששות שאולי זה בגלל שהוא פחות מעוניין – משהו שתצטרכי אולי לקבל עליו יותר בטחון עם הזמן), ואחר-כך, לבחון אם אולי גם תצליחי לגרום לו לשנות במשהו, כדי שיתאים לך יותר. את השלב הזה עוברת כל זוגיות.מעבר לזה, בטוח שזה עונה לו על צורך. אלא שאני לא יכול לומר לך מהו הצורך הזה. את לוקחת את זה למקום פסיכולוגי, ויכול להיות שהוא קשור לאילוצים ולפשרות ולמחוייבות הקשורים בלחץ זמן שהוא מרגיש. אני לא יכול לדעת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שוקולדה
תהליך של לימוד בן הזוג
24.07.2011 • 10:17

תודה רבה על המענה ד"ר ושבוע טוב.