חששות בזוגיות: מה אפשרי?
מיואשת
צריכה עזרה בהקדם
⌄
לדר' חסון שלום,תודה רבה על תרומתך והסיוע שלך.התייעצתי איתך בעבר, והתשובות שלך שיקפו לי ברגישות המיוחדת לך את המציאות שלא תאמה את הרצוי.התחלתי לצאת עם בחור בן 32, מאוד חכם, מכבד, מתחשב. הוא הרשים אותי, אך המראה החיצוני שלו מפריע לי (אף לא סולד ומספר משקפיים מאוד גבוה).יש לציין שאני כן נמשכת אליו ושהמגע שלו נעים (רגשי ומכבד, ולא הזכיר אפילו פעם אחת נושא מיני, בניגוד לקודמיו).לאחר התייעצות עם חברים, כולם אמרו לי לתת לקשר הזדמנות ושלעיתים הידלקות מגיעה מאוחר יותר (למרות שניסיוני מראה שאני נדלקתי בעבר מהר מאוד, ומה שלא קרה בפגישות הראשונות לא קרה בהמשך).יצאנו 3 פעמים, שוחחנו כל יום בטלפון, מה שהרבה פעמים היה ביוזמתו ולמרות שאינני שלמה עם הקשר המשכתי. כיום לאחר שלוש פגישות אני יכולה לציין שאני כן מעוניינת להמשיך לצאת איתו ולתת הזדמנות לקשר בגלל שהוא הראה כוונות רציניות והתמיד בשמירה על קשר (בניגוד לקודמיו שאותם הפסיכולוגית שלי כינתה "חמקמקים").והנה גם הוא "התאדה" בהדרגה ואני תוהה אם זאת סתם הגזמה שלי, או שיש דברים בגו'?יש לציין שהוא סיפר לי שהיה לו קשר אחד בלבד ל4 חודשים. מלבד זאת, איתי הוא לא מזכיר בכלל נושא מיני. כן יוזם נשיקות, אבל עוצר אותן בשלב מסוים, כי עייף וגם אמר בפעם אחרת שלא נוח לו להתנשק במכונית. אני לא מבינה את ההתנהגות שלו - אני מעריכה את זה שהוא לא רוצה סקס בשלב זה, גם אני לא, אבל בכל זאת המגע שלו מסתכם בנשיקות וליטוף והחזקת ידיים בלבד (כבר חשבתי שאולי הוא הומו, או חסר כל ניסיון וביישן)הוא הזמין אותי באמצע שבוע שעבר אליו להיפגש לראשונה עם חברים שלו. ביום שישי אמר שאינו יכול להשאיל רכב ממשפחתו כך שאין לו איך לאסוף אותי. ביום שבת שוחחנו בקצרה כשאני התקשרתי. הוא עובד עד שעות מאוחרות וגם לומד למבחנים. אתמול הוא לא התקשר פעם ראשונה, והיום התקשרתי בצהריים והוא לא ענה.אני פשוט מיואשת, כי אני בת 30, פעם אחר פעם מנסה להצליח בקשרים, הבנים נראים נלהבים בדייט הראשון וככל שחולפים הדייטים, ההתלהבות שלהם יורדת, וחלקם אף נעלמו מבלי להסביר.1. בבקשה תשקף לי את המציאות מה קורה בקשר עם הבחור הזה.2. האם ייתכן שהבחור הזה חסר ניסיון מיני? מה יכול להסביר את הניסיון הזוגי המועט בגילו?3. מה אני עושה לא בסדר?
מיואשת
שכחתי לציין
⌄
שאנחנו כן בקשר טלפוני יומיומי כבר שבועיים, כך שלמרות שיצאנו 3 פעמים, כן ייחסתי לקשר משמעות. יש בינינו כימיה בתקשורת. הוא קשוב ומגיב, אך פחות משתף בתכנים אישיים. אני מניחה שלוקח לו זמן להפתח.
ד"ר אורן חסון
לדעת אם זה אפשרי
⌄
מיואשת יקרה,
כל מה שכתבת אפשרי, ומן הסתם אולי גם כמה אפשרויות נוספות. העובדה שאין לו נסיון רב בגילו יכולה להעיד על קשיים ופחדים, ואולי גם על דברים שהוא לא רוצה לדבר עליהם או חושש שתגלי. ייתכן שהם באמת עניין של כלום, ולא יהיו משמעותיים בשבילך, ובכל זאת, עם החששות שלו הם נראים, עבורו, כמכשול ענק.כפי שכתבתי, האפשרויות רבות. מבלי לנסות ולהמשיך בכל זאת, ועם סבלנות, ועם התמדה – לא תדעי אם זה אפשרי, אם הוא באמת רוצה, או אם הוא רוצה ומתבייש.