חששות בזוגיות דו-מינית
נטלי
חבר דו מיני
⌄
אורן שלוםאני בת 26. הכרתי בחור נחמד מאד. נפגשנו מספר פעמים והיה חיבור טוב למדי, צחקנו ושוחחנו והכל נראה היה נחמד. כעבור כשבועיים הוא אמר לי שהוא צריך להגיד לי משהו: הוא דו מיני, היו לו מערכות יחסים בעבר עם גברים ועם נשים והוא נמשך לשני המינים. שוחחתי עמו קצת על הנושא והתברר שמגיל צעיר מאד הוא ידע שהוא מתעניין בשני המינים. ההתנסויות המיניות הראשונות שלו היו עם גברים, אך כיום הוא יודע שהוא לא מעוניין בקשר רומנטי עם גבר אלא עם אישה ולדבריו הוא מעולם לא היה מאוהב בגבר. הוא כמובן דיבר על מחיובות טוטאלית כתנאי והבטחה במערכת יחסים, אמר שהוא מעוניין לפתח עמי קשר רציני וטען שהוא לא חושב שהוא יהיה יותר מתוסכל מאשר בחור שיש לו חברה והוא מוותר על כל השאר..עצם זה שהיו לו התנסויות כאלו לא מפריע לי. לי עצמי היו מספר קטן של התנסויות עם נשים ואני יודעת שאני יכולה להימשך מינית לנשים. מבחינתי, בדקתי נושא שעניין אותי והיה לי נחמד ואני לא רואה את זה כמשהו משמעותי כך שאפילו לא הייתי חושבת להגיד לו את זה. שאלתי אותו למה הוא ראה לנכון להגיד לי את זה, והוא אמר שזה חלק ממנו שהוא לא יכול ולא רוצה להסתיר, יש לו חברים והוא אוהב גם כיום לצאת למועדונים של הקהילה וחיי החברה שלו (לא בקטע מיני) פעילים בהקשר הזה.השאלה שלי, בסופו של דבר, היא אם אני יכולה לסמוך עליו ואם זה לא משהו שבהכרח יתנקם בי בעתיד אם נהייה במערכת יחסים רצינית או אפילו נישואין. האם הוא באמת יוכל לחיות בלי זה? האם זה באמת כמו הסיכון הקיים תמיד שיבגדו בי? אני מאד מעריכה אותו על זה שהוא היה כל כך כנה איתי וגם לא חיכה הרבה זמן עד שכבר נקשרתי אליו אלא נתן לי ממש את האופציה להחליט אם אני רוצה להכנס לזה. אני מרגישה שהוא אמין וכשהוא מבטיח נאמנות נראה לי שאני מאד יכולה לסמוך על זה...אבל מי יודע..מה דעתך?
ד"ר אורן חסון
חבר דו מיני
⌄
נטלי יקרה,
יש לנו לפעמים נטייה להכנס לסטריאוטיפים. נדמה לי שזו הסיבה לכך שאת חוששת מכך שהוא ירצה יחסים עם גברים גם לאחר שתחליטו להתחתן (ו... היי... הרי רק הכרתם – אבל ההסתכלות שלך קדימה מובנת). את שואלת אם הוא באמת יוכל לחיות בלי זה... שאלה קצת מוזרה כשהיא נשאלת על-ידי אשה שחוותה נסיון מיני עם נשים, לא? ואת? האם תוכלי לחיות בלי זה? וזו גם שאלה מוזרה, שכן גברים רבים הם הטרוסקסואליים, התנסו בנשים ונמשכים אליהן. אז מדוע שלא תשאלי גם שם אם הם יוכלו לחיות בלי זה? כלומר, מה יגביל גבר הטרוסקסואלי למערכת זוגית אחת, ללא צורך בהתנסויות הטרוסקסואליות נוספות? את מבינה מזה שתמיד את יכולה לחשוש. לפחות אם יקרה משהו כזה, לפחות לא תצטרכי לחשוש מזה שהוא יכניס מישהו להריון.