חששות בזוגיות: האם זה נורמלי?

תאריך פנייה: 19.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
בן זוג קמצן-כיצד להתמודד?
20.08.2011 • 00:42

שלום
ד"ר חסון,אני נמצאת בזוגיות כבר קרוב לשנה. לאחרונה אני מתחילה לחוש לא שלמה איתה במאחה אחוז, וזה נובע מהסיבה שחבר שלי קמצן נורא. הקמצנות שלו לא רגילה, ז"א, הוא יכול להוציא אלפי שקלים על תחביבים שלו או להוציא מאות שקלים על כל ישיבה במסעדת יוקרה, אך כשזה קשור בלתת לאחרים, ז"א לחברים, למשפחה או מה שהכי מטריד אותי-להוציא עליי הוא משתנה ב-180 מעלות. שנינו סטודנטים, הוא מרוויח אלפי שקלים בחודש יותר מסטודנט ממוצע, לעומת זאת, אני מרוויחה כמה מאות שקלים בודדים בחודש. נדיר ביותר שהוא מזמין אותי כשאנו יושבים במסעדה (וזה קורה המון) וגם אז, הוא מזכיר לי את זה במשך שבועות. בשאר הפעמים אנחנו מתחלקים חצי-חצי לעיתים, גם שהחשבון שלו גבוה משמעותית. אני מרגישה שהוא מחשבן על כל שקל שיוצא לו מהכיס לטובתי, ואף מרגיש מנוצל כשאני לא מתחלקת איתו על משהו שמשמש את שנינו, על אף שפעמים רבות, נטל ההוצאות המשותפות נופל עליי. נראה שהוא שוכח את כל הפעמים שאני זאת שמשלמת או מזמינה ונוטה להמקד רק במה שהוא עצמו הוציא. אני אוהבת אותו מאוד ופוחדת שהתכונה הזאת תשבור אותי ואאלץ להפרד ממנו. האם זה נורמאלי? האם יש דרך לטפל בזה? האם הציפיה שלי שאדם שמרוויח פי עשרה ויותר ממני, יקח על עצמו יותר, היא לא הוגנת?

ד"ר אורן חסון
הבנה. הדדית.
21.08.2011 • 23:48

מיכל יקרה,
האם זה נורמלי שאת חוששת? כן, בודאי. היית רוצה אותו נדיב כלפייך. באיזה שהוא מקום זה סוג של אי התחייבות לקשר איתך (כלומר, לחשבון המשותף שיהיה לכם מתישהו בעתיד). במובן אחר זה אולי גם אי התחשבות בך. והשאלה הגדולה היא מדוע הוא עושה זאת. כלומר, מה חשוב לו יותר שהוא מסרב לראות את הצרכים שלך, ובעיקר – מדוע? מדוע הכסף חשוב לו, ומה בחייו בעבר או בהווה גורם לו לשים בסדר קדימות גבוה כל כך את הצורך הזה שלו?כל השאלות הללו הן משהו שתצטרכי לברר כדי להבין. בלי ההבנה הזו, יקשה עלייך לרתום אותו לצידך כשותף לך. ואולי גם אם תביני זה יהיה לא קל.לשאלה אם יש דרך לטפל בזה: האם את רוצה שהוא ילך לטיפול? האם את מוכנה להעלות מולו את האפשרות שילך לטיפול? האם הוא רוצה? – כל עוד התשובה לאחת מהשאלות הללו היא שלילית, הרי אין על מה לדבר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083