התנסות ופרידה: מה לעשות?
כותבת
האם כדאי לכתוב?
⌄
כבר חודש שאני והאקס לא בקשר. רוב הימים אני מרגישה טוב ואני בסדר.התחלתי לצאת עם אחרים וזה דיי נחמד. אבל רק כי זה מעלה לי את האגו ומראה שאני עדיין אטרקטיבית בעולם הגברים אני מניחה... אף אחד מהם אני לא רואה בתור בן-זוג.אני מאוד מתגעגעת לאקס. הוא מאוד חסר לי. כשהוא נפרד ממני אמר שאחת הסיבות היא שהוא רוצה להיפרד זה שהוא רוצה להתנסות עם עוד בחורות וגם שנהיה לו קצת לא טוב בקשר. הוא לא יודע למה והוא גם מעולם לא דיבר איתי לפני כן על זה שנהיה לו לא טוב. פעם אחת הוא הזכיר איזה משהו ושניסיתי לשאול מה הוא התחמק ואמר "סתם זו סתם מחשבה".. כאילו "הכל בסדר" כזה..האם כדאי לי לכתוב לו מכתב שבו אני סגרתי לעצמי את המעגל ונתתי לעצמי את התשובות ואני רוצה גם לשתף אותו ולנסות להסביר לו אותן ושאם רוצים אפשר לתקן? שאני מעריכה אותו ושמותר להיפרד אבל הסיבות לפרידה הן לא נכונות? (כשנפרדנו הוא עדיין מאוד אהב אותי ונמשך אליי ככה שזה באמת באמת סתם. לא התחלנו לשכב פחות והוא לא הפסיק לפנק פחות לפני הפרידה. אפילו יום לפניה). אני הצלחתי להבין בעצמי מה גרם לו להרגיש אולי לא טוב בקשר. (כמובן שאף אחד לא מלמדאותנו איך להתנהג בקשר, וזה דברים שאפשר לעבוד עליהם זה באמת שטויות). ולהראות לו שאם רוצים אז אפשר להצליח?או שאם הוא בחר להיפרד הוא צריך להגיע למסקנות האלה לבד ואם הוא ירצה הוא זה שכבר ייצור איתי קשר במידה ויחליט שרוצה לתת "סיבוב שני"?תודה!!
ד"ר אורן חסון
סיבוב שני
⌄
כותבת יקרה,
אני לא יכול לדעת מה יקרה, אבל לעיתים קרובות כשהוא אומר שהוא רוצה להיפרד כדי להתנסות, אז הוא רוצה להיפרד כדי להתנסות, וזה חשוב לו יותר מאשר הקשר איתך. אם יש בעיות נוספות, זה רק מקל. ו"בעיות" אינן בהכרח דברים שאפשר לתקן, אלא אולי ריחוק רגשי, שיכול גם לנבוע מעצם העובדה הפשוטה שהוא חושב להתנסות עם אחרות.אם את מוכנה למצות כל אפשרות, את יכולה לכתוב לו מכתב. נדמה לי שאת תרגישי טוב יותר בעקבות כך, וגם זה חשוב מאד. ואחר-כך, יכול להיות גם שכאשר הוא יהיה מוכן לסיבוב שני (אם...), את כבר תהיי במקום אחר לגמרי.