חששות בזוגיות: מה נכון ומה לא?
צוץ
בעיה בקשר
⌄
אני גרושה מזה 5 שניםאני בת 48 הכרתי חבר לחיים שצעיר ממני בשש שנים אנחנו בקשר זוגי כשנה וחצי (לא חיים יחד) .והוא החבר הכי טוב שלי .בכל המובנים אנחנו מסתדרים מצויין .למעט זה שהוא מתעקש לצאת לבילוי לילי פעם בשבוע .בתת מודע שלי וברצון שלי אני מנסה כשנה וחצי לקבל זאת .אך משום מה קשה לי עם זה .חשבתי רבות מה הכי מפריע לי .ולמה ? אני אדם שנותן המון ספייס ולא חונק ... ויש לי כנראה תבנית לזוגיות בריאה משלי שהיציאות הליליות עד השעות הקטנות של הלילה במועדונים יכולה להביא להרס זוגי במאוחר או במוקדם ..שאלתי היא האם אני טועה בדרך שלי ? הוא אישית לא מוכן לוותר וגם לא להתפשר לסירוגין על היום הזה . אני מוצאת שבכל יום אני שוקלת אם כדאי לנתק את הקשר הזה .אולי אינני מתאימה לו ..אולי הוא לא שלם ומלא מהקשר איתי? יש לציין שתכף אחרי גירושיו הוא נכנס לקשר איתי ...ואולי הוא רק תלותי בקשר הזה ? זאת הרגשתי בכל אופן ...אשמח לקבל יעוץ על זאת
ד"ר אורן חסון
האם החבל ארוך מדי?
⌄
צוץ יקרה,
אני לא יכול לייעץ לך בעניין הזה מבלי להכיר אותו ואותך. אם הוא יוצא לחפש בחורות בלילות החופש שלו, אז מן הסתם יש סיבה טובה לתחושה הרעה שלך. ואם הוא יוצא עם חברים כדי לדבר על העבודה ועל גאדג'טים ולראות כדורגל או כדורסל, אז כנראה שאין לך סיבה להרגיש רע. אבל יכול להיות שהוא עושה את האפשרות השנייה, ואת חוששת מהראשונה, וכאן נוצר הקונפליקט. כי את חוששת מהגרוע יותר מבלי לדעת מה נכון באמת. כי החששות שלך גורמות לך שלא לבטוח בו. ולצערי, לא אוכל לומר לך מה נכון ומה לא.את מגיעה לקשר עם האישיות שלך, החרדתית יותר או החרדתית פחות, והיא מגינה עליך כשיש על מה להגן, ומזיקה לך כאשר הכל בסדר. השתמשי בסימנים אחרים, אם כך, כדי להעריך טוב יותר את מידת הסיכון.