לאהבה צריך שניים

תאריך פנייה: 10.03.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רינת
זקוקה לעזרה
10.03.2011 • 09:52

שלום רב ,
לארחרונה אני עוברת תקופה די לא קלה ,זה נובע בכך שאני מתפרצת נורא בקלות ,כל הזמן רבה עם הבן זוג שלי ולא יכולה לעצור ,אני מבינה שאני חייבת להפסיק לבוא אליו בטענות ולהפסיק ,אבל אינני מסוגלת .אני נהייתי נורא אגרסיבית ,בוכה בקלות ונורא פגיעה.אני יכולה להבין את העומק הבעייה אבל לא יודעת איך לפתור אותה .בן זוג שלי גדול ממני ב 10 שנים ,אני בת 23 .לראשונה שנפגשנו התברר לי שיש לו שני ילדים הוא היה כנה איתי ולא הסתיר ממני שום דבר ,הסתבר שהוא בתהליך גירושים סיפר לי את סיפור חייו ,שהתחתן בשידויכם ולא רצה את הנישואים ,הוא בא ממשפחה נורא פרמיטיבית ומסורתית .הוא לא חי אם אשתו כבר 5 שנים ומשום מה תהליך גירושים נמשך כל כך הרבה זמן,אני לא יודעת מה בידיוק גרם לי להיכנס לקשר למרות שיעדתי שהוא לא כל כך בריא.במהלך תקופה ראשונה אני ניסיתי להבין אותו ולתמוך בו ,עם זה קשור לילדים שלו שהוא צריך להיפגש איתם לפחות פעם פעמיים בשבוע ,אם זה ההורים שלו שפעם בחודש הוא צריך לנסוע אליהם לסופ"ש ומדי פעם באמצע השבוע (ההורים שלו לא יודעים אליי למרות שאנחנו כבר שנה ביחד).הוא עובד קשה יש לו עסק משלו אז גם קבענו שפעמיים בשבוע הוא ילך הביתה לישון(הוא גר אצל דודה שלו )בתקופה האחרונה אני פשוט התחלתי להתפרץ על זה וכנראה אינני מסוגלת יותר להבין את מה שמסביב וצריכה יותר תשומת לב ,הוא בחור נורא טוב באמת אין הבה כאלה ואני מבינה את זה הוא מתייחס אליי מכל הלב ועד עכשיו הרגשתי שהוא נורא אוהב אותי והייתה לי תקווה שהכל יסתדר ,כרגע אני אולי מבינה שפשוט הגיע השלב להיפרד אני לא מסתדרת עם כל הבעיות שמסביבו ,הוא עובר תקופה מאוד מתוחה בחודש האחרון ויש לו הרבה בעיות על הראש ואני מרגישה שבמקום לתמוך בו אני מוסיפה אש למדורה ,אנחנו בקושי נפגשים בזמן האחרון .ולא יודעת כמה אני יחזיק מעמד ,אנחנו כל הזמן מדברים ואני מספרת לו את מה שעובר אליי הוא אומר שהוא צריך זמן הוא יתחיל בתהליך גירושים(הטענה שאשתו לא מוכנה לחתום) וגם עם ההורים שלו הוא ידבר (אין כל הבנה ביניהם הם כל הזמן ניסו להחזיר אותו לאשתו ,לא נותנים לו לנשום ואפשר לומר שאמא שלו ממש אובססיבית לגביו כי לפני 13 שנים איבדה בן בתאונת דרכים ולא מסוגלת לחיות עם העובדה ,אני ממש לא יודעת מה לעשות אני אוהבת אותו ועם לא כל הבעיות שמסביב אז הייתי רוצה לבנות עם הבן אדם הזה משפחה ,אבל אין לי כבר תקווה לשום שינוי .תודה מראש

ד"ר אורן חסון
שניים או יותר לאהבה
10.03.2011 • 21:36

רינת יקרה,
לאהבה צריך שניים. את לא שם, כי את לא יכולה להכיל את כל מי שעוד נכנס לתוך המסגרת של האהבה שלך, והוא לא יכול להוציא אותם, ובצדק. מכאן, שאולי זה לא מתאים לך. לא כפי שזה כך. אם מאד תרצי, לכי לטיפול כדי ללמוד להתמודד עם כל הכעסים והאכזבות והפגיעוּת הרבה שלך. אבל אל תישארי זמן רב בתוך מסגרת שלא מתאימה לך, כי את מתרגלת לכעוס, להיפגע ולריב – הרגל שאולי יזיק לך גם בקשר הבא שלך. למדי עצמך לחיות שוב בשלווה, בין אם איתו (וקחי עזרה אם את צריכה) ובין אם לחוד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רינת
שניים או יותר לאהבה
13.03.2011 • 01:29

אני מודה לך על עזרתך יכול להיות שאתה צודק ,למרות שעד עכשיו אני הסתדרתי טוב מאוד עם העובדה שיש לו ילדים ולהפך אני כל הזמן אומרת לו שהוא צריך להיפגש איתם יותר ומכוונת אותו למעשים נכונים ,אבא שלי נפטר בגיל שהייתי בת 16 אז אני מבינה מזה לגדול בלי אבא .ואני נורא מכבדת אותו על כך שהוא אוהב את הילדים שלו ומביא להם תשומת לב ולא חושב רק איך הוא מסדר את החיים שלו .אבל את העובדה שהוא לא מתגרש כבר במהלך 5 שנים שהוא לא גר גר איתה ולפניי היו לו גם יחסים למשך 8 שנים עם לא יותר ,לפי הטענה שלו אני לא יכולה להבין למרות שהמשפחה שלו נגד .פשוט יהיה לי נורא בלעדיו אני תמיד רציתי מישהו בידיוק כזה -לפעמים הוא מזכיר לי במעשים את אבא שלי וזה מה שתמיד חיפשתי .ואני נורא פוחדת להצטער על כך שוויתרתי

ד"ר אורן חסון
מישהו לרוץ איתו, ללא משקל עודף
14.03.2011 • 00:37

רינת יקרה,
אני מבין אותך, והצורך שלך נוגע ללבי. אני מבין גם את הקושי הרגשי שלך בפרידה ממנו. אבל, עד כמה שזה כואב, אולי את צריכה כבן זוג מישהו שהוא שווה לך, ולא אבא. מה עוד שכאבא, אצלו, את לא ילדה יחידה כפי שאולי היית רוצה להיות. - לא רק בגלל שיש לו עוד ילדים, אלא בגלל שיש לו הרבה צרות ולחצים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083