השוואות וחששות בזוגיות

תאריך פנייה: 20.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ספיר
בנוסף לכך...
20.08.2005 • 14:10

יש לציין שערבתי גם את אימי בנושא. אנחנו ביחסים מצוינים. היא משוחחת איתי ואמרה לי שאני צריכה להיות שלמה עם עצמי, שתמיד יהיו אנשים יותר מוכשרים, יפים וכו.. מוכנה לממן טיפול פסיכולוגי במידה וצריך , אך אנו לא יודעות אם זה הפיתרון כיוון שאני בחורה אינטילגנטית , שפועלת ממהיגיון , מודעת למצבי, הרבה פעמים מייעצת לאחרים ומשום מה פה נתקעת....אני גם מפחדת מהמצב בו אביא חבר חדש והוא בוודאי יחשוב שהיא נראית מצוין ויערוך בינו לביו עצמו השוואות על המראה החיצוני בינינו....

ד"ר אורן חסון
אחות יפה שנוחתת בגיל מבוגר...
23.08.2005 • 00:50

ספיר יקרה,
יכול להיות שטיפול פסיכולוגי יעזור לך. אבל בין כל הדברים שכתבת, אחד מהם היה בולט, והוא זה שכתבת לסיום: שאת חוששת שחבר שתביאי יעשה את ההשוואה בינך לבין החברה של אחיך, שתמיד תהיה בסביבה. אין ספק שזה מאיים, ואין ספק שאם את חוששת מזה, זו תחושה לא נעימה של להיות תקועה עם זה, בלי אפשרות להשתחרר. זה קצת כמו לקבל פתאום אחות יפה יותר בגיל מאוחר. אבל אולי עדיף לקבל אותה בגיל מאוחר מאשר לגדול איתה מלכתחילה, לא?אין ספק שאנחנו נמשכים ליופי. אפילו הורים נוטים להעדיף את הילד היפה יותר. ולכן האיום שאת מרגישה חורג אולי גם מעבר לאפשרות שתהיה לך בעיה עם חבר שתביאי הביתה. בדקי עם עצמך את את חוששת שגם אמא שלך, ואולי גם אבא שלך עושים את ההשוואה ביניכן? ואם כל מה שאמרתי לא יעזור לך למקם את עצמך ולהתגבר על זה, טיפול פסיכולוגי יכול לסייע לך לראות את הצדדים החיוביים שבך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083