חרדות בזוגיות: איך להתמודד
אוראל
משיכה
⌄
שלום
לך, מה שלומך ?שאלה קטנה ואולי טיפשית.אני ובן זוגי החלטנו ללכת לרקוד ריקודים לטינים, אנחנו כבני 28 נשואים כשנתיים.בעלי אמר לי שריקודים כאלו לפעמים מתערבבים ומתחלפים בזוגות, וכל עוד זה רק ריקוד אז הכל בסדר. ושאל אם זה יפריע לי (אני הקשה מבין שנינו) אז אמרתי לו שזה לא יפריע לי.אך למען האמת, אני מרגישה שעם כל הכבוד שזה רק ריקוד ,אני ארקוד עם גבר אחר....וגבר אחר יגע בי וזה לא בעלי, וארגיש ידיים אחרות ותחושה שונה ממה שאני מכירה , ואולי אפילו אמשך...האם מחשבותיי נורמאליות? ואם זה יקרה האם זה טבעי ? והאם זה בסדר שזה לא מפריע לי ואני מאפשרת את זה ? כי קל מאד להסתתר מאחורי זה רק ריקוד אבל אם באמת יהיה לי נעים מגע שונה? לעולם לא אעשה משהו אך עצם הלגיטימציה שאני מודעת לתחושות ומאפשרת אותן האם זה טבעי ובסדר? אולי בתת מודע שלנו יהיה לי ולבעלי נחמד "להתרגש" "להרגיש" אחר/ת ? ואנחנו פשוט לא אומרים?
ד"ר אורן חסון
להגיד חרדות בלטינית
⌄
אוראל יקרה,
ראי, ברגע שכל העניין הוא בעל חשיבות גדולה עבורך, החרדות שלך משחקות תפקיד כשלעצמו. כשאת שמרנית יותר - למגע יש יותר משמעות, בין אם הוא יהיה מוזר-רע, ובין אם מוזר-מרגש, והאפשרות השניה יכולה להיות כזו שבשל חוסר הנסיון שלך היא תשפיע עליך יותר. את יכולה אולי לומר לו שאת מוכנה לנסות פעם אחת, ולהחליט אחר כך אם להמשיך לפי איך שתרגישי.