חשש ופחד בזוגיות - מה לעשות?

תאריך פנייה: 16.12.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שלומי
התחלה טובה.. בעצם לא כל כך
16.12.2005 • 00:10

אני מאוד מתלבט, ואשמח לשמוע עיצה. יצאתי הערב עם מישהי שממש הקסימה אותי. אני בן 30, היא בת 26. היה קשר טוב, השיחה זרמה והיא נראת לי אדם טוב שארצה להמשיך להפגש איתו. אבל... וזה אבל גדול מאוד. היא היתה די גלויה איתי וסיפרה לי שבעבר, מהתיכון ועד סוף הצבא, היא עישנה במשך חמש שנים הרואין. לא פחות. במהלך התקופה הזאת היא גם שירתה בצבא והיתה חיילת מצטיינת. בכלל היא מצליחה לדבריה לטפל בילדים, סומכים עליה, והיא נגמלה לחלוטין לפני מספר שנים.הרבה דברים באישיות שלה גורמים לי לרצות להמשיך לראות אותה, אבל אני לא יודע איך אוכל להציג אותה בעתיד למשפחה שלי, ואני חושש מדברים שעשויים להתגלות באישיות של אדם שהשתמש בסמים קשים כל כך הרבה זמן. היא אמרה שהיא נגמלה, ונראה לי שאני מעמיס על פגישה אחת "יותר מדי". אבל האם יש טעם בכלל להמשיך? מה לעשות? אני מתלבט.

ד"ר אורן חסון
פחד משמעותי... בעצם לא כל-כך
19.12.2005 • 02:02

שלומי יקר,
עושה רושם שאתה לא רק מעמיס הרבה על פגישה אחת, אלא גם מעמיס הרבה על משהו שהיה ונסתיים. מזמן (לקיחת הסמים שלה). לפני שאתה מוותר על משהו טוב, אולי קודם תבדוק את הנתונים איתה? תגיד לה שאתה חושש מזה, ותבקש ממנה להרגיע אותך. שתספר לך מה הסיכונים, ומה הסיכויים. ואחרי שהשיחה הזו מסתיימת, אל תשכח לבקש ממנה יפה סליחה, להסביר שהשאלות באות מבורות ומפחדים שלך, ולקוות שתרצה להמשיך ולהישאר איתך, כי היא עלולה להרגיש מאד שלא בנוח עם גבר שלא בוטח בה.ואם תרצה לקבל מידע טכני נוסף על השפעות אפשריות של הרואין בטווח הארוך, כדאי שתבדק זאת עם פסיכיאטר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083