אינטליגנציה רגשית בזוגיות
ליבי
ביקורת
⌄
שלום רב,
אני בת 24.5 יוצאת עם בחור בן 31 ,הקשר שלנו התחיל מאוד טוב, היו פרפרים, כימיה ורצון הדדי של שנינו להמשיך בקשר הזה.עם הזמן התחלנו לשים לב שיש בנינו פער, פער תרבותי, חשיבתי.הוא בן אדם מאוד חכם ה-IQשלו הרבה מעל הממוצע.ואני ממוצע.הוא ריאלי ולוגי ואוהב לצבור מידע וידע חדש כל הזמן ולרדת לעומקם של דברים.יש לו תואר בפיזיקה וכלכלה.אני לעומת זאת ... יותר הומנית, פחות יורדת לעומקם של דברים..זיכרון לא משהו.. אני עושה תואר בתקשורת.. ואני רק בתחילתו..הוא בא ממשפחה של הורים משכילים (אמא מורה ואבא איש הייטק)וההורים שלי חסרי השכלה.אנחנו נמשכים אחד לשניה ודי מסתדרים, אך הוא בחור מאוד ביקורתי והוא נוטה להעיר לי המון.כל הזמן ביקורת, אך לא בצורה פוגעת, מסביר דברים ואומר מה נכון לדעתו, אם זה על איך שאני מדברת, על איך שאני מנגנת, על איך שאני נוהגת, על עבודה שאני צריכה לחפש ובגדול על הכול. שוב הוא לא פוגע ועושה הכול בצורה מאוד יפה.לאחרונה דיברנו ושאלתי אותו למה הוא לא מקדם את הקשר אז הוא הסביר שיש בינינו פערי תרבות ושהידע שלי לא נרחב וכו'.. והוא רוצה לבחון את הדברים ורוצה לדעת אם זה משהו שיכול להסתדר לטווח ארוך ובין לבין הקפיד לציין שהוא רציני איתי והוא לא מושך אותי סתם...אני לא יודעת אני מרגישה מועקה כבדה, מה שהכי מפחיד אותי זה שהוא יקלוט שאני לא מספיק טובה לו, שאני לא מספיק חכמה בשבילו...ואז ייפרד ממני ומצד שני אני כועסת עליו שהוא נותן לי להרגיש כך.. האם אני צריכה לכעוס עליו שהוא נותן לי להרגיש כך? אני באמת טיפשה לידו, חסרת ניסיון לידו ..מצד אחד להיות איתו זה להיות עם מישהו שהוא יותר חכם ממני וזה כיף ותמיד רציתי בחור שיהיה מעליי בקטע הזה , כי הפריע לי שעל כל דבר שאני אומרת בחורים היו ישר מסכימים. מצד שני אני חושבת עליו ואני אומרת למה מגיע לו בחורה כמוני אולי הוא צריך מישהי חכמה כמוהו.. אני לא יודעת מצד אחד אני מאוד רוצה לסיים את הקשר כי הפערים מובהקים ואני מפחדת להיפגע בעתיד. מצד שני אני לא מסוגלת כי אני ממש אוהבת אותו.מה לעשותתת?אודה לתשובתך..
ד"ר אורן חסון
אינטליגנציה רגשית
⌄
ליבי יקרה,
בחרת גבר שיש לוIQגבוה משלך, ובכלל גבוה. אלא שזה לא אומר שה-EQשלו גם כן גבוה משלך. להזכירך:EQ= אינטליגנציה רגשית. אם הוא איתך למרות שהוא חושב שאת לא חכמה כמוהו, יתכן שהוא מרגיש בחוש כלשהו שהאינטליגנציה הרגשית שלך כן מתאימה לו. יתכן גם, אגב, שהוא לא חושב במונחים הללו, אלא מרגיש שהחיבור ביניכם טוב, שהוא נמשך אליך, שאוהב את התגובות הרגשיות שלך ואת העולם הרגשי שלך, אלא לא יודע להגדיר זאת נכון. אולי לכן הוא עדיין מתלבט.אל תפחדי מכך שהוא יחשוב שאת פחות חכמה. הוא כבר מכיר אותך כנראה מספיק טוב, כך שהוא כבר יודע מה את יודעת ומה את לא יודעת, ובכל זאת הוא איתך. הוא לא יגלה בנושא הזה שום דבר חדש. ככל שתביני שהוא איתך בגלל סיבות אחרות, וככל שתבטחי בעצמך שיש בך טוב בשבילו בשל אותן סיבות אחרות, כך לא תאבדי את הסיבות הללו בשל חוסר ביטחון. וכשתביני שאת בעלת ערך כלפיו, יהיה לך קל יותר להעניק לו את הדברים שבגללם הוא איתך.אין ביטחון שלא תיפגעי בעתיד. אבל זה נכון לכל זוגיות שהיא. אז למה לא לתת לו קרדיט שהוא מצא בך משהו בכל זאת, וללכת עם זה הכי רחוק שתוכלי? אולי בסוף תגלי שהלכתם שניכם עם זה עד הסוף.