חשש בגידה: למה היא לא סומכת עליך?
גבר
זוגיות מבולבלת ולא בטוחה
⌄
שלום רב.
אני בחור בן 26.5 ונמצא בקשר מזה חודשיים עם בחורה בת 31 שעובדת איתי באותו מקום עבודה אך לא באותו תפקיד או אזור.כשהקשר התחיל הכל היה מצויין, נתתי לה המון אהבה ופרגון והפתעתי אותה כמעט בכל הזדמנות וגם מהצד שלה הרגשתי שהיא משקיעה בקשר.לצערי, בלי קשר לזוגיות שלנו הופיע האקס שלה כשהוא החליט לבוא אליה ללא הודעה מוקדמת ולא הפסיק להתקשר אליה למרות שאמרה לו שהיא בקשר חדש הבחור פשוט אובססיבי לגביה וכתוצאה מכך הוא נעצר וקיבל צו הרחקה שלאחר תוקפו הוא פשוט חזר לפעול באותה הדרך.מאז אותו המקרה, אני נפגעתי ולא דיברתי איתה מספר ימים ולאחר מכן ישבתי איתה לשיחה והחלטנו להמשיך את הקשר למרות אותו בחור שפשוט לא מפסיק (גם היום) להתקשר אליה ולנסות להחזיר אותה אליו.אני יודע שהיא ממש לא רוצה להיות איתו ולא אוהבת אותו אבל בימים האחרונים הרגשתי שהיא מתחילה להתנהג אליי בקרירות.כששאלתי אותה למה, היא אמרה לי שאנחנו צריכים לשבת ולדבר על המשך הקשר שלנו.ישבנו יחד בעבודה והיא אמרה לי שהיא ממש רוצה לעבור לדירה אחרת כדי שאותו בחור לא ימצא אותה ושהיא מתלבטת אם להמשיך את הקשר איתיבטענה שהיא מעדיפה לא להכניס אותי לזה כדי שלא אפגע.הסכמתי שניפרד לתקופה מסויימת ונישאר בקשר אך לא בזוגיות.עוד באותו היום כשהלכנו הביתה ישבנו על הספסל ודיברנו ושוב התנשקנו כאילו שלא קרה כלום והערב היא שלחה לי sms שכדאי שלא אתקשר אליה יותר ושאמשיך בחיים.מה המצב הזה אומר? האם תקופה מסויימת שלא נדבר תביא למשהו טוב?מה אני אמור להבין כשהיא "מתהפכת" לי כל פעם?יש לציין שאנחנו אוהבים אחד את השניה ואין לנו כמעט ריבים.תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
תקופת שתיקה
⌄
גבר יקר,
לפי מה שכתבת, כנראה שגם אתה "התהפכת" עליה, ואולי מכאן החשש שלה - המחשבה שהיא לא יכולה לסמוך עליך. אחרי הכל, כשהאקס שלה הופיע, ללא שום שיתוף פעולה שלה, אתה היית זה שנפגע ולא דיבר איתה. התנהגת כאילו לא האמנת שאין לה יד ורגל בהתנהגות של האקס שלה, ושאינך בוטח בה. אולי מכאן הקושי העיקרי שלה - שאתה לא מקבל את דבריה. ואולי גם כי היו לך חששות בעצמך מהאקס שלה. אולי. ואם היא מרגישה שאתה לא משען בטוח מספיק, יתכן שזו הסיבה שהיא רוצה להפסיק, ולהתחיל דף חדש, בלעדיו ובלעדיך. ואולי מה שרצתה ממך זו הודאה בכך שלא היית מספיק לצידה, והבנה שאתה צריך לסמוך עליה יותר.ולגבי שאלתך על תקופת שתיקה: סביר להניח שתביא לניתוק מהיר יותר ויעיל יותר מאשר שיחות. כי כמעט תמיד זה כך. האם זה משהו טוב? - זה תלוי בנקודת המבט, נכון?