חשק מיני שונה: מה נורמלי?

תאריך פנייה: 05.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
תדירות הסקס במערכת יחסים
05.03.2012 • 02:21

שלום,
שמי מיכל ואני נמצאת בזוגיות של שנה וחצי עם בן זוגי... הסקס בינינו מאד טוב אך בן זוגי הוא גבר מאד מאד מיני, והחשק המיני שלי לעומתו נמוך... לא פעם קורה שהוא רוצה לשכב איתי יום אחרי יום אך לי אין חשק ואני לא רוצה לאכזב אותו או לגרום לו להישאר חרמן אז אני שוכבת איתו בשביל לרצות אותו...רציתי לשאול, האם זה נורמלי שאין לי חשק מיני כמו שלו למרות שהסקס בינינו טוב ויש משיכה?אני לא רוצה שהוא יחשוב שאני לא נמשכת אליו או שאני לא רוצה לשכב איתו אבל הייתי מעדיפה במינון נמוך יותר... מה עליי לעשות!?תודה רבהמיכל.

ד"ר אורן חסון
אמפתיה נדרשת
07.03.2012 • 00:58

מיכל יקרה,
זה נורמלי לגמרי שהחשק המיני שלך אינו עז כשלו. זה פער סביר בין גברים ונשים, שהוא נכון בערך כמו לומר שגברים יותר גבוהים מנשים (ויש גם גברים נמוכים ונשים גבוהות). מכאן שמה שקורה ביניכם צריך להיות מקום לדיון, לשיחות ולהבנה הדדית. יש ביניכם אי התאמה באשר למינון, ואתם הולכים על פי דרכו. אולי בגלל החשש שלך שהוא יחליט שאינך מספקת אותו והוא ירצה להיפרד, אולי בגלל שאת לא בטוחה מה נכון ומה לא. הנכון הוא שהוא יקשיב לך ויבין שקשה לך כשקשה לך, ושאת הולכת לקראתו כשאת מוכנה נפשית לאינטימיות, ורוצה אותה ומשתוקקת לה כשאת רוצה אותה ומשתוקקת לה. ושייכנס מדי פעם לכמה דקות לשרותים אם יש לו עודף הורמנים להוציא לבטלה. זה הנכון. הוא יגיד לך אחרת, כי הוא יהיה מאוכזב, כי הוא חושב שמגיע לו, ואולי כי הוא חושב כי גם נשים צריכות להיות כמוהו ורוצות באותה מידה. אם הוא "חונך" על ברכי הפורנו מגיל צעיר, יתכן שהוא אפילו מאמין בזה. וכמו כל קונפליקט מרכזי, צריך להתמודד עם זה בשיחות ובאמפתיה. אני מקווה שיש לו את האמפתיה הנדרשת, כאשר תעלי את הדברים האלה בפניו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083