יחסים לא נשואים: איך לשמור על עצמך

תאריך פנייה: 01.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיטל
משבר
01.08.2011 • 15:48

המשך שיחה מ 24.7(מיטל) אני מאוד מודה לך על התגובה, העצתי לו שנלך לטיפול זוגי ,טען שהוא לא מאמין ביועוץ זוגיות ולא מוכן לשמוע על הנושא בכללל ,אלה שהוא מוכן להשתנות הכול טוב ונחמד יש שיפור תקשורתי יחסית מדברים הרבה מטפל בתינוק במסירות אך כשמדובר על העזרה מבחינה כספית ואני בחופשת לידה למרות שהוא יודע שמצבי הכלכלי לא טוב הוא לא עוזר לירצתי שנלך לחופשה כדאי להתאוורר מהמצב לא ענה .(יש לציון שכול משצריך לתינוק הוא קונה)כשאלתי את הנושא על קנית בית בעתיד , אמר שאני לא מחוברת למציאות שכיום לא ניתן לקנות בית , למרות שדברתי על העתיד' .לא משתף אותי במצבו הכספי .אני רואה מציאות מאוד כאיובת בזוגיות שלנו ואני לא יודעת אם ניתן לתקן באמתמבחנתי הוא לא באמת רוצה את הזוגיותאשמח שוב לקבל את עצתך

ד"ר אורן חסון
לשמור על עצמך
02.08.2011 • 23:12

מיטל יקרה,
אני מניח שחלק מהניתוק ביניכם, ומחוסר המחוייבות הכלכלית שלו נובע מכך שאינכם נשואים. מה שאני מבין הן ממכתבך הנוכחי והן מהקודם הוא שהאיש לא רוצה להתחייב לעתיד, ואולי לכן גם לא משקיע בך גם בהווה, ולא חושף את מצבו הכלכלי בפנייך. כך זה נראה לפי מכתבך. אם את רוצה את המחוייבות שלו ואת הקשר שלו אליך, אלה יתקיימו אם הוא ירגיש מספיק טוב איתך כדי ליצור את זה עם הזמן. אם באמת אינכם נשואים, ואם הוא ספקן וזהיר, זה ייקח זמן, ולא יהיה לך ביטחון שהוא לא יתהפך מתישהו. אבל את יכולה לנסות, כאמור, ליצור זוגיות טובה עד כמה שאפשר, ובכך גם לעודד אותו להיות שותף ולהיות בן זוג שגם ירצה להיטיב איתך.ואם את רוצה לשמור על עצמך, ולא תולה הרבה תקוות בסיכוי שזה יעבוד, תצטרכי לשמור על עצמך, ואולי לקחת בחשבון שאכן אין לך בן זוג לעתיד, ולכן אם תקבלי ממנו משהו בעתיד, זה יהיה בונוס, אבל לא משהו שתוכלי להתבסס עליו בתכנונים שלך לבניית עתידך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083