גועל מיני והפרעה טורדנית כפייתית
עינבל
בעיות ביחסי מין
⌄
לד"ר חסוןאני נשואה מזה כשנה אבל עם בן זוגי כבר ארבע שנים. בהתחלה היו לנו יחסי מין מספקים היה ריגוש והיתה ציפיה כי לא גרנו ביחד וגם הכל היה חדש אבל כרגע אני בכלל לא מעוניינת ביחסי מין ובן זוגי מאוד מתוסכל מכך ואומר לי זאת . בעיה נוספת היא שחלק מהקושי שלי בקיום יחסי מין כי יש לי הפרעת אוסידי(טורדנות כפייתית) אני לא מצליחה להשתחרר ממחשבות על ליכלוך ושמין זה מלכלך ואני נגעלת לגעת בבעלי וגם בעצמי.רוב בעיית האוסידי שלי נעלמה בעקבות טיפול תרופתי ופסיכולוגי אבל יש דברים כמו זה שאני לא מצליחה להשתחרר מהם. יכול להיות שאני מוותרת מראש ומעדיפה לא לקיים יחסי מין מאשר להתעמת עם הבעיה הזו,אבל בעלי יוצא מתוסכל ואני לא יודעת לאן זה יוביל....מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
יחסי מין והפרעה טורדנית כפייתית
⌄
עינבל יקרה,
זה שבתחילת הקשר יחסי המין שלכם היו טובים, לא אומר שתחושות הגועל שלך לא היו קיימות, אלא שהן היו חלשות יחסית לחידוש ולתשוקה ולריגוש שהיו בקשר החדש יחסית. וכשאת מתרגלת לקשר, הריגוש יורד, ואז האו סי די שלך משפיע יותר. פרט לכך, זו גם תופעה שיכולה לשנות את עוצמתה בתקופות שונות, ואולי גם זו סיבה.אם את לא בטיפול עכשיו, לכי שוב לטיפול, כי זה חשוב. אם את כן בטיפול, אל תדחיקי את זה, אלא תעלי את זה על פני השטח בטיפול עצמו, למרות אי הנעימות.