חוסר הסכמה בזוגיות: איך לגשר?
חן
בן זוגי פעם באיזה חצי שנה- שנה מעשן
⌄
בן זוגי מעשן גראס פעם באיזו חצי שנה שנה באירועים חברתיים כמו בעבודה (עובד בהיי טק),
או בחתונות או מסיבות רווקים למשל.
פעם בתחילת הקשר הבטיח לי שלא ייגע בזה יותר ועכשיו שלוש שנים לקשר, הוא אמר לי שעישן באיזה אירוע ושהוא לא מתכוון להתחייב שפה ושם זה לא יקרה כי זה נחמד.
בזמנו סיפרתי על זה להורים שלי והם התחרפנו, השתגעו לגמרי והציעו לי להזהר ולעזוב.
באמת אז הבטיח לי שלא ייגע. אני סובלת מדכאון הרבה פעמים, במשפחה רקע של מישהי שעישנה משהו ומאז יש לה סכיזופרניה,
ואני מפחדת שאיכשהו הסמים יגיעו אליי, לסביבתי, במסיבה שאצטרף ואם לא אעמוד בפיתוי? חס וחלילה כן?
הוא אומר שזה לא מפריע לי ולא צריך להיות קשור אליי.
למה זה כל כך מפריע לי? האם זה באמת לא יהיה קשור אליי?
חן
מדובר בפעם בכמה חודשים
⌄
לא פעם בשנה אלא פעם בכמה חודשים.. במסיבות רווקים/ מסיבות חברה מהעבודה... חברים שמציעים פעם ב...
אתמול דיברנו על זה והוא אמר שהוא רוצה את העצמאות שלו להחליט מה לעשות,
שהוא מבטיחשזה לא יהיה לידי/ בבית.
בבקשה אני רוצה תגובה לזה.
ד"ר אורן חסון
מישהו לסמוך עליו
⌄
חן יקרה,
אתם לא מסכימים על משהו מהותי. אמנם בשבילו זה משהו "קטן", אלא שבשבילך זה טאבו מוחלט, וגם משהו קטן אסור בתכלית האיסור. עד כמה שאני מבין, זה לא כל כך בשבילו, כמו בשבילך, כי את חוששת מהיסחפות כאשר המערבולת תהיה קרובה מדי, וכי את חוששת מכך שכושר העמידה שלך נמוך.את מכירה את עצמך, וייתכן מאד שאת חוששת בצדק. יתכן מאד שאת אכן בטוחה הרבה יותר כאשר אין בכלל לידך, מאשר יש "קצת" לידך. מצד שני, הוא, מנקודת מבטו של "קצת ורחוק", אולי חושש מהשתלטות "לא רציונלית" שלך בנושא זה, ואולי גם בנושאים אחרים, ולכן מתנגד בנושאים שהוא מאמין, מנקודת מבטו, שלא צריכה להיות להם השפעה עליך. ובעצם, אולי מהשתלטות החרדות שלך עליו. אלא שגם החרדות הללו הן ממשיות, ובהחלט יכול להיות שיש בהן ממש. כאמור, רק את מכירה את עצמת הסיכונים של דברים שקורים מסביב. תצטרכו למצוא את הגשר בנושא זה, שזה אומר לדבר איתו יותר על זה - כאשר גם את תצטרכי להבין ולקבל את החשש שלו מהשתלטות שלך עליו. אם תדעו לדבר על הגבולות ועל החרדות, ייתכן שתצליחו לגשר על הפערים ביניכם בנושא הזה, ולדאוג לכך שגם הוא יבין, ואפילו ירצה להגן עליך מפני סיכונים. על הדרך - תוכלו לדבר ולהסכים ביניכם, ואת תצטרכי לבחון עם עצמך אם את באמת סומכת עליו.סביר מאד שאמרתי כאן כמה דברים שאולי תהיה להם משמעות עוד יותר גדולה לאחר הרבה מאד שיחות ביניכם, ולאחר זמן. ולכן, חזרי שוב לקרוא את המכתב הזה בעוד שבוע, בעוד חודש, ובעוד חצי שנה.
חן
אני מניחה שנמצא פשרה.
⌄
אני מודה לך ואתה מאוד עוזר .