חשדנות וקינאה בזוגיות: איך לתקן?
לי
קנאה ביחסים
⌄
שלום,
יש לי חבר כבר שנתיים וחצי. מערכת היחסים שלנו הייתה טובה מאוד בהתחלה אך עם הזמן החלה להתדרדר.אחת הסיבות העיקריות להרעת היחסים בינינו היא הקנאה שלי אליו. הקנאה שלי אליו היא קנאה לא בריאה שאף הגיעה למצב של כפייתיות. הדבר התבטא בעובדה שלא יכולתי לת לו ללכת לחברים,לא היתי מאמינה שהוא הולך לביתו, הייתי מריחה את בגדיו וחוקרת אותו בצורה מאוד חודרנית. בהתחלה הוא היה סבלני איתי אך עם הזמן הוא החל להגיב בצורה לא מכובדת ואף לא רצה לשמוע מה שיש לי לומר. לפני כמה חודשים פניתי לפסיכולוג אך מסיבות כלכליות הפסקתי ללכת. חשוב לי גם לציין שנפרדנו מספר פעמים במהלך הקשר ובכל הפעמים פרט לפעם הראשונה אני יזמתי את חזרתנו אחד לשני.בתקופה האחרונה רמת הקנאה שלי ירדה בצורה משמעותית, אך בכל פעם שאני שואלת את בן זוגי שאלה הוא בטוח שיש מאחוריה אג'נדה שלמה בגלל ההיסטוריה של הקשר שלנו ואז הוא מגיב בציניות, בחוסר כבוד או שאינו עונה בכלל. דברים שגורמים לי להיות מאוד חשדנית וחסרת שקט.מה אני יכולה לעשות על מנת לשקם את הכבוד בינינו????בבקשה עזרו לי אני ממש מיואשת.
ד"ר אורן חסון
להודות בטעויות, אבל גם ליצור כבוד
⌄
לי יקרה,
לתקופה כזו, כפי שתארת, יש מחיר. והמחיר, כפי שאת לומדת היום, הוא החשדנות שלו במניעים שלך. וחשדנות שנבנתה כתוצאה של חשיפה ממושכת לקינאה שלך, אינה דבר שמשתנה בין רגע. זה ייקח זמן. התעודדי מכך שהוא רוצה להיות איתך, והיי גלויה באשר לכוונות שלך להפסיק את סצנות הקינאה שלך. את צריכה מצד אחד להסביר שאת מבינה שטעית, ושהחלטת באופן חד משמעי להפסיק, ואפילו שאת מוכנה להעזר בו במקום שבו הוא חושב שטעית. אבל... והאבל הזה חשוב מאד, אבל שאת גם רוצה שיהיה ביניכם כבוד הדדי. כלומר, שבמקביל לכך שאת עושה מאמץ, את רוצה לקבל ממנו עידוד חיובי, ולא השפלות וציניות. את רוצה להרגיש טוב ביחסים הזוגיים שלך עם מי שאת אוהבת.אם תגידי את זה באופן מכובד, שמבהיר שאת יודעת שעשית טעויות קשות (והצהרה כזו עוזרת לו לבטוח בך, גם אם זה יקרה בהדרגה), אבל גם שומר על כבודך, זה יכול לעבוד. אחרי הכל, גם הוא רוצה להיות איתך. אחרת לא הייתם היום ביחד.